Tornio400v: JANNE LEIMOLAN Läjä-dokkarista ilmestyi lyhyt makupala

Läjä

Tornion vanhat punkkarit saavat harvinaista herkkua ja mieluisan alun 400-vuotispäivien juhlitaan, kun ensin helmi-maaliskuussa nähdään toimittaja Heikki Kemppaisen  ottamia Terveet Kädet-valokuvia 1980-luvun alusta ja myöhemmin maaliskuussa (jos korona suo) tulee ensi-iltaan Janne Leimolan dokumentti Koneiden ja Kissojen Orja, joka  kertoo Terveitten  Käsien johtohahmosta Veli-Matti Äijälästä eli Läjästä.

Lyhyt pala filmistä on nähtävissä YouTubessa. Siinä Läjä kertoo ensimmäisestä ulkomaankeikasta Haaparannalle 1980 (seuraava 2000-luvulla). Tässä aiheesta

enempi https://vaylanpyorre.com/terveitten-kasien-ensimmaisesta-keikasta-tanaan-40-vuotta/.

Terveet Kädet oli monen kasvavan muusikontaimen innoittaja, niin Janne Leimolankin. Hän muistelee   tavanneensa Läjän  ensimmäisen kerran Turussa  vuonna 2007, jolloin järjesti Turkuun Terveille Käsille keikan ja bändi myös yöpyi Jannen luona.

-Kun muutin Rovaniemelle, halusin tehdä elokuvan jolla olisi jonkinlainen yhteys Lappiin. Pyörittelin muutamia henkilökuvauksia mielessä ja päätin, että kysyn Läjältä.

Janne on hardcore-musiikin ystävä ja soittaa monessa bändissä itsekin. Leimolalla on taiteen maisteriopinnot käynnissä Lapin yliopistossa. Aiemmin hän on opiskellut mediatuotantoa Turun taideakatemiassa, keskittyen elokuvatuottamiseen.