TERVEITTEN KÄSIEN ensimmäisestä keikasta tänään 40 vuotta!

TK (kuva: Heikki Kemppainen)

Maailman vanhimmaksi hardcorepunk-bändiksikin tituuleerattu Terveet Kädet viettää juhlavuottaan. Yksi virstanpylväs 40 vuotta sitten oli yhtyeen ensimmäinen julkinen esiintyminen.

LÄJÄ: ”Keikka oli Haaparannassa jollain typerällä ulkoilmafestivaalilla. Tiimo pelkäsi, että raggarit tulee hakkaan punkmiehet, ja oli et ”ei uskalla mennä soittamaan”. Vittu ei siellä ollu ketään, paitsi yksi juoppo kerjäläinen etupenkissä örisemässä. Oli kyllä hauska keikka. Muutama oma ralli ja loput Ramonesia. Sattui tulemaan siitä keikasta vielä lehteen juttua ja oma naama kuvassa. Pikkuisen hyvä!

Haparandabladet 1980

Nyt lähti rock` n `rollit. Ensimmäinen keikka ja heti lehteen. Siitäkin oli paikalliset rokkimiehet hirveän katkeria, et noin paska bändi ja pääsee heti lehteen. Rokkimiehet ei oikein ymmärtäneet uutta meininkiä. Junnasivat jotain 70-luvun heviä, joka ei silloin mennyt oikein läpi.”

Terveille Käsille Haaparanta oli siunaus, mutta samalla rajaeste, sillä maailmanvalloitus keikkarintamalla jatkui vasta vuonna 2005 Saksan keikoilla. Alkumetreillä muun muassa ryssittiin syystä ja toisesta kaksi Amerikan kiertuetta ja brassikiertue Sepulturan kanssa .