PAKKASUKKO BLUES N`JAZZ 10 Vuotta: The Paladins, Hot Club De Finlande,Tuomari Nurmio, Kel Elliott, Robbie Hill, Ina Forsman…

Pakkasukko2015Tuomas Laajoki, Antti Pasanen ja Kemin Rytmimusiikin Ystävät  ovat rakentaneet vuosi toisensa jälkeen Suomen kamaralle  leimallisesti omannäköisen rytmimusiikin juhlan, eikä kymmenes  Pakkasukko Blues N´Jazz tee poikkeusta.

10-vuotisjuhlat aloitetaan 29.1.2015 koululaiskonsertilla, jossa esiintyy pianisti Artur Tuznik ja päätetään komeasti sunnuntain 1.2. karonkkaan Ankkurissa, jossa housebändinä toimii Tap Waters Orchestra, jossa on soittajia muun muassa Grooving High Allstarsista ja Mighty Shittystä. 

Tuomas Laajoki sanoo, ettei hän mielellään lähde nimeämään suosikkiartistia Pakkasukko-ohjelmistosta, koska hän uskoo iloisiin yllätyksiin ja  he pyrkivät Antin kanssa rakentamaan aina kokonaisuuden, joten festivaali on osiensa summa.

– Tietenkin kovasti odotetaan The Paladinsia. Yhtye on ollut molempien haavelistalla pitkään. Graafikkomme lupasi jopa mennä naimisiin sinä päivänä kun Dave Gonzalezin porukka  esiintyy Kemissä.  Kertoo  jotain odotusarvoista.

Myös Djangon jalanjälkiä kulkevan, kansainvälisimmän kitaristimme Olli Soikkelin esiintyminen tulee olemaan kovaa luokkaa ja tietysti Dumarin eli Tuomari Nurmion keikka Kemissä on harvinaista herkkua.

10-vuotisjuhlan kunniaksi Tuomas ja Antti ovat kutsuneet mukaan myös aiemmilta vuosilta esiintyjiä, joilta yleisö on toivonut uusintavierailua. Kemiin ovat tulossa brittilaulajattaret  Zoë Gilby, jonka  vaikutteet liikkuvat Carmen McRaesta Kate Bushiin ja Kel Elliott, jonka musiikki on huumorilla höystettyä keskiolutjazzia.

Dirty Robbers-bändistä ennestään tuttu kitaristi-laulaja Oliver Darling taas saapuu tällä kertaa Living Legends-kokoonpanon kanssa, joka muodostuu vanhoista parroista, muun muassa Jools Holland showssakin soittaneista lontoolaisista ja luvassa on puhallinvetoista 1950-luvun  bluesia, swingiä ja rock ’n’ rollia.

Mustalaisjazz on ollut aina Pakkasukon erikoisuus. Hot Club De Finlanden kanssa esiintyy paitsi kitaristi Olli Soikkeli, mutta myös kitaristi Paulus Schäfer Hollannista. Jazzia parhaimmillaan taas tarjoilee puolalaissyntyinen pianisti Artur Tuznik. Hän sekoittaa free jazziin kansanmusiikin aineksia.

Suomi-osastoa Pakkasukossa edustavat, rokkipuolelta J. Hearthillin Trinity ja Lester Peabodyn Molly Moonstone and the Scudda-hoos ja tuoretta bluesvoimaa nopeasti eturiviin nousseet Robbie Hill ja Ina Forsman, joka esiintyy huuliharpisti Helge Tallqvistin kanssa.h /

Pakkasukko Blues N`Jazzissa esiintyvät myös jazzyhtye New Deal  Oulusta ja Kat Baloun & Tomi Leino trio, josta löytyy enemmän  TÄÄLTÄ .

LUE MYÖS  THE PALADINS-juttu