Legendaarinen roots-trio THE PALADINS Kemin Pakkasukkoon

Pete Hoppula Blues Newsissä 2013: ” SAN DIEGON HUPUN, TUPUN JA LUPUN SVENGI…SE ON EDELLEEN KERTAKAIKKISEN VASTUSTAMATONTA.”

paladins

Yhdysvaltalainen The Paladins on yksi juurimusiikin suurista. Yhtye on luonut oman uniikin soundinsa yhdistelemällä countrya ja varhaista rock & rollia bluesiin ja jazziin.

Fabulous Thunderbirdsin pomo Kim Wilson sai sandiegolaiskolmikon  eka kertaa studioon Austinissa Teksasissa. Vuoden 1987 kehutun debyytin jälkeen seuraavat levyt tuottivat sitten Los Lobosin jäsenet. Kaikki kolme Years Since Yesterday, Let’s Buzz ja Ticket Home saivat kriitikoilta myös pelkkää hehkutusta ja kun livenä yhtye oli vielä kaksinverroin parempi kuin levyillä, yhteiskeikoilla Stevie Ray Vaughanin, Los Lobosin ja The Fabulous Thunderbirdsin kanssa, isot tähdet saivat pelätä, että the Paladins varastaa shown.

Välillä the Paladins on ollut joitain vuosia telakalla, mutta nyt miehet; Dave Gonzalez (kitara & laulu), Thomas Yearsley (basso) ja Brian Fahey (rummut) ovat palanneet rakastamansa bändin pariin faniensa iloksi.

Suomessa yhtye on vieraillut aiemmin kolme kertaa, mutta viime kerrasta on jo aikaa yli kymmenen vuotta. Aiemmilla Suomen keikoilla käyneistä monet ovat todenneet sen olleen paras livekokemus koskaan!

Erityisesti yhtyeen nokkamiehen, omalla tunnistettavalla tyylillä kitaraa soittavan Dave Gonzalesin painoarvo on kasvanut vuosien varrella. Monet pitävät häntä jopa maailman parhaana kitaristina genressään. Tärkeitä Gonzalesin sivuprojekteja ovat olleet Hazienda Brothers ja Stone River Boys. Häntä on kuultu myös Charlie Musselwhiten ja Candey Kanen keikoilla. Erityisesti jälkimmäisen kitaristille Laura Chavezille Dave on ollut oppi-isä.

 Kemin Pakkasukon keikan 31.1. lisäksi The PaladinS esiintyy Suomessa vain edellisenä iltana Tamperetalon Sorsanpuistosalissa.