Tammikuussa myös bluesharpisti KAT BALOUN Ylläkselle ja Kemiin
KatBaloun

KAT BALOUN

Teksasin El Pasossa syntynyt ja Ohion Cincinnatissa nuoruutensa viettänyt, mutta nykyään Berliinissä asuva bluesharpisti-laulaja Kat Baloun on lajissaan harvinainen naishuuliharpisti.

Muutaman viimeisen vuoden ajan Baloun on tehnyt yhteistyötä Tomi Leino Trion kanssa. Loppuvuodesta 2013 heiltä tuli yhteinen albumi She’s Got It ja ensi tammikuussa heitä kuullaan ensin Ylläs Jazz Bluesissa 30.1. ja seuraavana iltana Kemin Pakkasukossa.

Kat aloitti ammattilaisuransa 90-luvun alkupuolella San Franciscossa, jossa nuoren Katin sensuelli lauluääni, viettelevä lavashow ja tyrmäkkä bluesharppu herättivät bluesyleisön huomion hänen esiintyessään paikallislegenda Elmer Lee Thomasin yhtyeessä.

Kat Baloun muutti vuonna 1994 Berliinin, ja on siitä lähtien keikkaillut Euroopassa Saksan pääkaupungista käsin. Hän on levyttänyt mm. Nina ja Eb Davisin kanssa.

Kat Balounilla on erikoinen yhteys myös Suomeen, sillä hän on työskennellyt Tampereella muutaman kuukauden ajan vuonna 1985.

– Minulle merkitsee todella paljon että pääsen palaamaan Suomeen ammattimuusikkona. En olisi voinut kuvitellakaan 25 vuotta sitten tehdessäni tylsiä tietokonehommia Finlaysonin konttorissa, että soittaisin joskus huuliharppua ammatikseni. Se Tampereella viettämäni syksy oli minulle todella kasvattavaa, ja osaltaan vaikutti siihen, että päätin myöhemmin tarttua unelmiini ja toteuttaa ne, Baloun kertoo.

Tomi Leino Trio on tänä päivänä yksi Suomen kansainvälisimmistä roots-kokoonpanoista – yhtye keikkailee Suomessa ja Keski-Euroopassa sekä omalla kokoonpanollaan että myös kansainvälisten blues-artistien taustayhtyeenä.

Ylläs Jazz Bluesin ( 29.1.-1.2.2015) muita varmistuneita esiintyjiä ovat Ina Forsman & Helge Tallqvist Band, Mudville 56 (feat. Anna Puu), Dave Lindholm, Aleksi Tuomarila Trio, Hoedown ja Ninni Poijärvi.