Huippu-uutinen: TWIN CITY FESTIVALS tekee paluun!

Twin City Festivals 2008-2014

Kuuden vuoden tauon jälkeen Twin City Festivals palaa Tornionjoen rannalle 21.-22. elokuuta, kun  tapahtumanjärjestäjä Eventworks Markku Köngäksen johdolla tuo Greenlinen rantaan  Suomen ykkösartistit. Toistaiseksi esiintyjistä on julkistettu kansansuosikit Katri-Helena ja Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani.
   Ympäri Suomea operoiva torniolainen Eventworks järjesti loppukesästä Torandan Venetsialaisiin Lauri Tähkän ja  Eppu Normaalin ja onnistunut tapahtuma  yleisömäärän suhteen valoi uskoa Twinkkareiden paluulle.
   Hotelli- ja ravintolayrittäjä Reijo Angeria järjesti Twin City Festivalsin  Umpitunnelin rantaan seitsemän kertaa vuosina 2008-2014. Hän on mielihyvin testamentannut festivaalin nimen Eventworksille, mutta  miten kaikki alkoi ja mikä on festivaalin alkuhistoria,  sen hän kertoo kirjassaan 20 Vuotta Umpitunnelissa.
   ” Lordin ohella kesän 2006 toinen kohokohta oli Juice Leskinen, jonka Tornion keikka oli yksi hänen viimeisimmistä. Juicea oli aina hauska kuunnella, sen juttuja ja lauluja. Torniossa se lauleli välillä Tummat silmät ja ruskeaa tukkaa ja Aikuista naista ja kuulutti, että kadun toisella puolella laulaa Paula Koivuniemi. Silloinhan Tango & Humppa järjestethiin ensimmäistä kertaa Ainopuistossa. Juicen keikan jälkheen aloin aattelheen kuitenkin, onko tässä mithään järkeä. Jokhainen nyhrää nurkassa omaa tapahtumaansa ja laadin ehotuksen yhteisistä Perämeripäivistä, jonka lähetin eri toimijoille. Pääideana oli järjestää samalla festarialuheella ja samoilla rakennelmilla jazzit, humpat, rajasoitot ja muut maholliset konsertit, jolloin kustannussäästö olisi merkittävä, kymmeniätuhansia euroja. Ehotin myös tiettyjen kesätapahtumien yhistämistä, jolloin olis` saatu isompia tapahtumia, pienemmin kuluin.”
   Reijon ehdotus ei saanut tulta. Kuitenkin hänen aktiivisuus johti siihen, että hänelle tarjottiin kaupunginhotellia ja hän otti vetovastuun elokuussa 2007, ja seuraavana vuonna Angeria polkaisi Twin City-festivaalin käyntiin.
   ” Nimen mukasesti alussa satsathiin artisteihin molemmin puolin rajjaa. Vuen 2008 päävieras oli Bonnie Tyler, joka on ollut toistaiseksi Twinkkareiden suurin yleisömangneetti. Se veti Tornionjoen ranthaan 6000 katsojaa. Seuraavana vuonna panostethiin nuorhiin. Meillä oli 10 keikkaa alle 18-vuotiaille ja pääesiintyjänä Rasmus, mutta kokeilu ei ollut onnistunut. Kahen kerran jälkheen panin pakan uusiksi. Tiivistin viikon festivaalin pitkhään viikonlophuun ja tiputin limukonsertit ja ruottalaiset pois.”
   Pian Twin City-festivaali  nousi yleisömäärältään Lapin kolmen suurimman musiikkitapahtuman joukkoon. Paras vuosi oli 2011, jolloin oli hieno sää ja Jenni Vartiainen, Kaija Koo ja Popeda etunenässä vetivät festivaaleille 11-12 000 juhlijaa. Seuraavana vuonna juhlia tähdittivät Slade ja Michael Monroe, jolloin taas oli kehno sää. Vuonna 2014 Reijo  siirsi vetovastuun  Twinkkareiden ohjelmasta tapahtumatoimisto Magnum Live Oy:lle, mutta se jäi yhteen kertaan ja kaupunkifestivaali jäi tauolle.