MEERIN GRILLI vilahtaa lauantaina yli miljoonalle Putouksen katselijalle

Seitsemän vuotta sitten Pohjolan Sanomat kysyi lukijagallupissa: Mikä on Tornion paras nähtävyys? Äänestystulos oli: Meerin Grilli 33%, Alatornion kirkko 17% ja Rajalla-kauppakeskus 14%.

Miten käy sketsihahmo Turkka ”Stögis” Kupin huomenna klo 19.30 alkavassa Mtv3:n Putous-ohjelmassa. Edessä on totuuden hetki, sillä aina vähiten yleisöääniä saanut hahmo tipahtaa.

Torniossa ylöskasunnu Mister Finland mallia-87  purjehtii  Putouksen estradille nyt kolmatta kertaa. Stögis vannoo  Meerin Grillin herkkujen nimeen ja inhoaa yli kaiken liian lyhyitä lounastaukoja ja ilmaisua: ”Ei saa santsata!” 

Viime jaksossa, jota katsoi  1.100 000 katselijaa, Stögis lahjoitti Meerin Grillin lahjakortin  ohjelman juontajalle Roope Salmiselle, mutta mitä lauantaina tapahtuu, se on salaisuus.

Sen verran kuitenkin, että Meerin Grilli on taas mukana, sillä Putouksen tuottajan Jenni Säntin  välityksellä Stögis pyysi ohjelman käyttöön kuvan Meerin Grillistä ja  luvan käyttää sitä muodossa tai toisessa ja suostuin ilman muuta.

Stögis ja meän Saarann hellu Roope (kuva:mtv3)

Neljä vuotta sitten kirjoitin, että Meerin Grilli on  aina ollut tärkeä osa Tornion elävää kaupunkikulttuuria, joka ei näy matkailumainoksissa, vaikka ajat, polvet ja kiinnostuksen kohteet muuttuvat.

Euroviisuvoittaja Lordin ja monen muun musikantin myötä paikasta on tullut pyhiinvaelluskohde, joka jokaiselle Torniossa käyvälle nuorekkaalle matkaajalle on must. Varrassiika on heille out, mutta kukapa ei haluaisi tietää, miltä maistuu  kuulu ja kehuttu  tuplajättiamerikkalainen, edesmenneen Meeri Ponkalan reseptin mukaan.

Viimeksi vuosi sitten Sami Hedbergin  Grillit huurussa-ohjelman  vierailu Meerin Grillillä ja sen esitys teeveessä aiheutti viikonloppupiikin grillille. Silloin katselijoita oli vain 214 000, kun Putouksen jokaisella jaksolla on yli miljoona!

Eli Stögis jatkoon: Äänestä netissä tai lähetä tekstiviesti 6 numeroon 173175 tai soita numeroon 0700 79 276.