Kuukkeli: MIRJAM KÄLKÄJÄ viimeistelee UUTTU-KALLESTA kirjaa

Kalervo Uuttu Velhon roolissa

Torniolaiskirjailija Mirjam Kälkäjä kirjoittaa kulttuurineuvos Kalervo Uutun elämästä kirjaa, joka julkaistaan syyskuun ensimmäisellä viikolla Äkäslompolossa. Mieshän tunnetaan parhaiten Velho-oopperoistaan, Pieni Kansani Laulu-näytelmätrilogiasta  ja Lapin kasteistaan.

Kuukkeli-lehti kertoo, että kirjassa käsitellään sekä Kallen mittavaa uraa kulttuurin saralla että hänen yksityiselämäänsä.

-Se lähtee ihan siitä, mistä Kalle on kotoisin ja mitä kaikkea tapahtui ennen Velho-oopperoita. Kirja keskittyy Kalleen ja hänen läheisiinsä, pääpaino ei ole esityksissä. Yhteiskunnallinen puoli tulee taas matkailun kehittämisestä, kertoo teatterimies Martti Kadenius, joka on toiminut  Kälkäjän oikeana  kätenä eli tehnyt haastatteluja kirjaa varten.  Martti on myös ohjannut molempien tekstejä teatterinäyttämöille  ja idea kirjastakin syntyi hänen päässään.

-Minä kerään, Mikki kirjoittaa ja Matti repii, hän vitsailee ja viittaa viimemainitulla Matti  Ylipiessaan, jonka Atrain & Nord-kustantamo julkaisee kirjan.

VP-arkisto:

Pieni Kansani Laulu, kunnianosoitus pohjoiselle raivaajasukupolvelle  Ylläksen Kansani Laulut livenä ja levyllä