EINISTÄ Euroviisu-edustaja ja Lapin kesäfestivaalien vetonaula!

EiniVahanKipeaa2Ensi lauantaina Suomen discokuningatar Eini kisaa pääsystä Tukholman Euroviisuihin. Hän on vahvoilla  ysärihenkisellä Draamaa-biisillä, joka on kuuminta hottia tällä hetkellä myös radioaalloilla. (Einiä voi äänestää jo ennakkoon TÄÄLLÄ.)

Kuitenkin toistaiseksi vain yksi Lapin kesäfestivaaleista eli Kemijärven Yöttömät Yöt on napannut Einin esiintyjälistalleen. Hän on tapahtuman pääesiintyjä lauantaina 9.7. Muita neljäpäiväisen festivaalin uusia kiinnityksiä ovat Jonne Aaron ja Elias Kaskinen. (Pienemmistä juhlista hän esiintyy ainakin Posion Juhannuksessa.)

Yllättäen myös Rovaniemen  Simerock  pyöräytti discopalloa ja palkkasi paljon Suomessa esiintyneet ruotsalaiset 90`s-tähdet E-Typen,  Basic Elementin ja viiksiniekka Güntherin. Lisäksi se paljasti kesän ainoan Lapin keikan Simerockissa tekevän Cheekin  ja Antti Tuiskun jatkoksi  esiintyjänimet: JVG, Sanni, Robin,  Roope Salminen & Koirat, Mikael Gabriel, Teflon Brothers, Nikke Ankara, Aurora, Evelina, Lucas ja Aste.

Toinen Rovaniemen tapahtuma RolloPOP lisäsi esiinyjäluetteloonsa Jukka Pojan ja Tuure Kilpeläisen, kun taas Kemin Satama Open Air Sannin ja Sonata Arctican, jonka keikkasetin biisejä voi toivoa festivaalin nettisivuilla. Kemiläisyhtye, jonka ympärille aikanaan Satama Open Air syntyi nimittäin päättää ensi kesän kaupunkifestivaalin 6.8. Lauantai-illan päätteeksi luvassa on myös näyttävä ilotulitus.

Molemmissa ysärimeiningistä huolehtii DJ  Matti Airaksinen YleX:stä, joten festivaalijärjestäjät uskovat, että Lappikin haluaa bailata. Suurin osoitus tästä on toistaiseksi viime joulukuinen  Parasta ennen! –tapahtuma, jolloin  tuhannet bilettäjät täyttivät Rovaniemen Lappi-Areenan , jossa esiintyivät muun muassa vanhat eurodanceparrat  Haddaway ja  Dr. Alban.

Missä määrin tanssimeininki puree Lapin kesässä. Kalajoen juhannuksessa se on ainakin toiminut jo vuosikymmeniä ja Helsingissä viime kesänä juhli Weekend-festeissä tiskijukkien johdolla 60 000 ihmistä.

Lisää Lapin kesäfestivaalien esiintyjiä aiemmassa uutisessa  TÄÄLLÄ.