LAPIN jokaisella kaupungilla on oma kaupunkifestivaali

KaupunkifestitrioLapin vanhin kaupunkifestivaali Twin City Festivals Torniossa vetää vielä ensi kesän henkeä, mutta palaa uuden yhteistyökumppaninsa kanssa kuvioihin vuonna 2017.

Muut Kemin Satama Open Air, Kemijärven Yöttömät Yöt ja uusi tulokas Rovaniemen RolloPOP valmistautuvat jo kovaa vauhtia ensi kesään ja ovat
paljastaneet  jo esiintyjiään.

yksiElastinen, Anssi Kela, Juha Tapio, Pää-Äijät ja Roope Salminen & Koirat ovat Meri-Lapin suurimman musiikkitapahtuman Satama Open Airin (5.-6.8) ensimmäiset kiinnitykset.

Viime kesänä festivaali hätyytteli jo  10 000 kävijän maagista rajaa ja uskoo edelleen kasvuun kolmannen esiintymislavan myötä.

– Rovaniemen Lappi-areenalla 90´s- bileet olivat viime vuoden suosituimpia tapahtumia ja samanlaista menestystä odotamme myös meidän festivaaleille,  promoottori Markku Köngäs sanoo.

Satama Open Air onkin  buukannut ihmisiä tanssittamaan kaksi SatamaOA16huipputiskijukkaa DJ Matti Airaksisen ja DJ Aleksi Kunnarin, jotka soittavat kuumimpia ysärihittejä. Airaksinen  on tullut tutuksi Yle X- radiokanavan huippusuositun Parasta Ennen -ohjelman myötä ja Kunnari oli muun muassa ensimmäinen suomalainen, joka sai maailmankuululta Ibizan bilerannalta oman klubi-illan, mikä kunnia suodaan vain maailman ehdottomalle DJ-eliitille.

Muuten Satama Open Airillä on parhaillaan meneillään ystävänpäiväkampanja, jonka aikana voi ostaa kahden päivän lipun yhden päivän hinnalla ystävänpäivään 14.2. asti. Kannattaa tarttua tarjoukseen, sillä tunnetusti kahden päivän aikana voi Kemissä nähdä parikymmentä Suomipopin kirkkainta tähteä.

kaksiKemijärvi solmi Suomen suurimman konserttienjärjestäjän Eastwayn kanssa viisivuotisen sopimuksen musiikkifestivaalin järjestämiseksi. Yöttömät Yöt-kaupunkifestivaali järjestetään nyt 7. -10.7. kolmatta kertaa.

Ensimmäiset artistikiinnitykset on jo tehty, mutta lisäkiinnityksiä tehdään kaiken aikaa.

Ensi kesänä tapahtuma on entistäkin muhkeampi, sillä tapahtuma kasvaa nelipäiväiseksi.

Kemijärvelle tulonsa ovat  jo varmistaneet ainakin Juha Tapio, Kaija Koo, Virve Rosti,  Anssi Kela, Matti Esko, Agents ja  Aki Louhela.

Edellisten vuosien tapaan Yöttömissä Yöt-festivaalilla nähdään paljon myös juuriltaan lappilaisia  artisteja kuten Jarkko Honkanen ja Jore Marjaranta Kemijärveltä, Antti Tuisku Rovaniemeltä,Taiska Kemistä ja entinen Souvarit-hanuristi Jukka Lampela Kittilästä.

RolloPopErinkolmeKesän 2016 uusi tulokas on Rovaniemen keskuskentällä järjestettävä RolloPOP-kaupunkifestivaali. 29. -30.7.

Esiintyjistä on jo ilmoitettu Apulanta, Happoradio, Erin ja Maija Vilkkumaa. Lisäksi jatkobileissä Hotelli Santa Clausissa viihdyttävät perjantaina Waldo`s People ja lauantaina DJ Matti Airaksinen.

Tapahtuman järjestäjän Arctic Eventin kohderyhmä on suunnilleen sama kuin Kemin Satama Open Airissä eli vähän varttuneempaa porukkaa.

Kun vielä RolloPOPin yksi yhteistyökumppani on Stara-lehti ja Arctic Eventin promoottori Petri Lehtinen on ollut järjestämässä muun muassa Ivalo Rock-tapahtumaa, voisi arvailla, että Rovaniemelläkin soi 1990-luku.

On myös puhuttu artistivaihdosta samanaikaisesti juhlittavan Oulun Qstockin kanssa, joten mielenkiinnolla odotetaan mihin suuntaan RolloPOP kehittyy.