ZACHARIUS CARLS GROUP: Uusi sinkku eilen, Levylautakunnassa tänään ja 20-vuotisjuhlakeikka tapanina Torniossa!
zcg16

Zacharius Carls Group: Jussi Sivonen, Jari Pääkkö, Ossian Marttala ja Ossian Marttala & Tommi Södö

Torniolaislähtöisen Zacharius Carls Groupin tarina jatkuu pienen hiljaiselon jälkeen. Uusi albumi Quiet Desperation ilmestyy markkinoille kuukauden kuluessa. Nettiin se tulee jo tämän vuoden puolella ja fyysinen levy on kaupoissa ensi vuoden alussa.

Yhtyeen alkuperäisjäsenet , laulaja Ossian Marttala ja kitaristi Jussi Sivonen ovat ahkeroineet  uusia biisejä kaikessa rauhassa ja albumin ennakkomaistiaiset enteilevätkin hyvää.

Kuukausi sitten tuli ensimmäinen single, Ossianin kirjoittama Don´t wake up, jonka hän duetoi Johanna Kurkelan kanssa ja joka on mukana tänään  Radio Suomen Levylautakunnassa klo 13.

Toinen makupala on,  eilen julkaistu,  Jussin kirjoittama albumin nimilaulu Quiet desperation.

– Kun me lähdettiin tekemään tätä uutta levyä, minun toive oli, että löytyisi taas sitä bändin alkuaikojen soundia ja Quiet Desperation  on hyvä esimerkki siitä,  mitä me aluksi joskus 16-vuotiaina autotallissa soitettiin, Jussi  kertoo tyytyväisenä.

Laulun syntyhistoriaa Sivonen ei tarkoin muista. Yksi inspiroija kuitenkin oli Talking Heads.

– Talking Headsiä olen kuunnellut ihan pikkupojasta saakka ja  bändin vaikutus  biisissä on tosi vahva. Muistan kuinka meillä oli kotona Ruotsin televisiosta nauhoitettu Stop Making Sense– konsertti ja olin kauan aikaa varma, että ne tyypit on jostain mielisairaalasta ja terapiaksi soittavat musiikkia.

Samaa Quiet Desperation-maailmaa löysin myös  elokuvasta  Revolutionary Road, jonka katsoin äskettäin. Siitä tuli fiilis että tästähän  lauluni kertoo, mutta toisaalta tähän  biisiin vaikutti myös meidän oma bändi.

Zacharius Carls Groupin uutta tulemista juhlitaan Tornion Park Hotellissa, tapaninpäivänä 26.12.  Samalla kohotetaan malja yhtyeelle, joka heitti ensimmäisen keikkansa 20-vuotta sitten, juuri joulukuussa.

– Soitettiin Jesperissä  Kevarissa (Tornion Kevyen Musiikin Katselmus). Koitettiin soittaa mahdollisimman  outoa musaa ja hämmentää porukkaa muun muassa kappaleella Give my regards to Syd Barrett, mutta tuomarit diggasivat psykedelia-pläjäyksestä ja voitettiin kilpailu. Tuolloin kokoonpanossa oli minun ja Jussin lisäksi basisti  Jukka Tjäderhane sekä rumpali Jaakko Niska. Keikasta on muuten olemassa, elokuvamies Mikko Myllylahden videotaltiointi, muistelee Ossian Marttala, joka  toivoo perinteikkäisiin x- Tornion kaupunginhotellin ”tapanin tansseihin” yhtyeen vanhoja soittajia ja faneja.

Kaupungin parhaista bändeistä viimeiset keikkansa  lähes originaalikokoonpanossa paikassa soittivat tapanina muun muassa Falcons ja Battaglia Nobility, mutta Zachariuksillehan keikka on uusi alku.

PS. KUUNTELE, Radio Suomen Levylautakunta TÄÄLTÄ!