ZACHARIUS CARLS GROUP tekee juhlakeikan Oulussa
ZachariusCarlsGroupMarttalanautallistase lähti.Alkuperäisessä  mukana myös Jaakko Niska.

ZACHARIUS CARLS GROUP Tornion Kivirannalla: Jaakko, Jussi, Libanon & Ossian

Zacharius Carls Group jäi tauolle nelisen vuotta sitten. Sen jälkeen yhtye on palannut yhteen esiintymällä silloin tällöin Oulun 45 Specialissa. Viime vuonna juhlittiin esikois-EP:n 10-vuotispäiviä ja perjantaina 10.10. vuorossa on esikoisalbumi. Yhtyettä lämppäröi 22-Pistepirkosta tuttu Asko Keränen, jota kuullaan ensimmäisellä soolokeikallaan! Illan showtime on klo 21.00!

Zacharius Carls Groupin laulaja Ossian Marttala muistelee esikoislevyn tekoa fb:ssa:

” Debyytti julkaistiin elokuussa 2004. Ahkera vuosi oli kyseessä, sillä alkuvuodesta oli tullut jo kaksi EP:tä. Tämän lisäksi keikkailtiin kuin kiimassa tottakai.

Puolet kappaleista (Truth is in the radio, Is this what you want from life, Better be ready & Big river) oli jo julkaistu EP:eillä aikaisemmin. Nyt oli tarkoitus äänittää kyseiset rallit oikeasti ja paremmin. Vultures oli myös äänitetty aikaisemmin lähes jokaisessa sessiossa, mutta nyt se vasta päätyi julkaistavaksi asti. Uusia sävellyksiä edustivat Cadillac Song, You must not speak ill of the lovers (kutu-progea puhtaimmillaan!), The Living end ja I used to travel.

ZCGkansi

Homma hoidettiin kuten nuoren kokemattoman bändin kuuluukin: ilman ohjausta, juopotellen ja hauskaa pitäen. Tehtiin hommia kumminkin koko ajan parhaamme mukaan. Lopputulos olisi voinut olla noin 5% ytimekkäämpi, jos oltaisiin keskitytty olelliseen koko ajan, mutta jotain oleellista elämästä olisi jäänyt kokematta.

Loppujen lopuksi albumi sai enemmän kiitosta kuin haukkuja ”demomaisen” ja keskeneräisen soundinsa puolesta: Rumbassa Jean Ramsay tituleerasi yhtyettä ”Suomirockin David Lynchiksi”. Jo pelkästään tuo arvio sulki monta haavaa.

Nyt kun tuota albumia kuuntelee, ja vuodet on sulkenut viimeisimmätkin viiltohaavat, niin sehän on itseasiassa kaikessa keskeneräisyydessä ja hätiköinnissään aika rehti ja aito äänite. Bändinä me oltiin ytimekäs ryhmä, ja mielestäni ihanaa oli se että meitä oli mahdoton kategorisoida mihinkään lokeroon. ”

 Zacharius Carls Group sai alkunsa Tornion Kivirannalla 1990-luvun alussa. Pääkaupunkiseudulle yhtye muutti vuosituhannen alussa, jossa loi maineensa. Kaikkiaan poppoolta on ilmestynyt Arska Tiaisen legendaariselle Levy-Yhtiölle kolme EP-levyä ja neljä albumia; Zacharius Carls Group, Image Of Love, Hate Love & Faith ja Rage In Your Heart . Yhtye on ehtinyt vierailla urallaan useampaankin otteeseen Suomen virallisilla listoilla, viimeksi marraskuussa 2009 sinkullaan Aeroplane Blues, joka nousi parhaimmillaan sijalla 4. Yhtyeen esikoisalbumin paras noteeraus oli 24.