Ysärinimiä Lappiin tuonut ROCK@IVALO-SITY- tapahtuma muuttuu baarifestariksi
tiinakiviniemi

Tiina Kiviniemi

Jo viisi vuotta sitten Ivalo River Campingin vetäjä Tiina Kiviniemi huomasi, että 1990-luvun discorytmit  purevat lappilaisiin. Hänen järjestämillä Rock@Ivalo-Sity-festivaaleilla  ovatkin esiintyneet suositut ruotsalaiset dancetähdet kuten Pandora, E-Type ja Solid Base.

Lapin isoilla festivaaleilla ysärimusa on ensi kertaa hyvin esillä ensi kesänä, muttei enää Ivalossa, koska Rock@Ivalo-Sity-tapahtuma typistyy baarifestariksi.

IvaloRockSity– 90`s-musa oli meillä aina lauantai-illan teemana. Se kiinnosti ja veti porukkaa aina tarpeeksi, mutta perjantai ei. Vaikka tarjolla on ollut muun muassa 69Eyesia, Frederikkiä ja ties mitä, väkeä ei saanut  liikenteeseen, eikä tuo yksi ilta riitä festivaalin järjestämiseen, Kiviniemi kertoo.

Hän sanoo, että pohjoiseen on myös haastavaa saada artisteja, kun kyse on vielä yhdestä kesän vilkkaimmista festivaaliviikonlopuista. Lisäksi pitkät matkat lisäävät järjestäjän kustannuksia.

– Ivalossa asuu kuitenkin niin vähän porukkaa.   Ongelmia aiheuttaa myös  yöpyminen. Porukka ei halua Saariselälle majoittumaan, eikä Ivalossa ole kapasiteettiä, Tiina pohdiskelee.

Nyt Ivalo River Camping onkin pannut pakan uusiksi. Ivalon Rock-Baarifestareilla 29.- 30.7.  ei kuulla isoja staroja. Tunnetuin varmistunut nimi on toistaiseksi Sentenced-vokalisti Ville Laihiala, joka esiintyy unplugged-keikalla kitaristi Heikki Lesosen kanssa. Muita ovat Duo Riitasointu ja The Rumble Rockers. Viikonlopuun kuuluu myös stand-uppia (Veli-Matti Puumala & Ville Saarenketo) ja muuta oheisohjelmaa, joka tarkentuu kesän kuluessa.