Katso video:Tornioon saapuva YÖ julkaisi sinkun tulevalta Hyvässä ja pahassa-albumilta

yo14 –yhtye lähtee massiiviselle Hyvässä ja pahassa-konserttikiertueelle lokakuun alussa ja ainoa Pohjois-Suomen esiintyminen on Tornion Torandassa 4.lokakuuta. 

Yö on julkaissut tulevalta pitkäsoitolta videosinkun  Jään sun viereen, jossa Ollin duettokumppanina vierailee Stina Girs

– Jimmy Westerlundin säveltämä Jään sun viereen  oli  mahtava löytö levy-yhtiöltä. Minusta Yö tarvitsi juuri tällaisen laulun tähän paikkaan ja kun vielä saimme raikkaan Stinan duetoimaan kanssani niin uskon että tässä on kappale joka tulee soimaan kauan niin keikoilla kuin radioissakin, Yön Olli Lindholm kertoo tyytyväisenä.

Omien keikkojen välissä Yö tekee vielä joulukuun alussa ainutlaatuisia SuviYö -yhteiskeikkoja M/s Baltic Princessillä Suvi Teräsniskan kanssa.

Yön tulevan kiertueen keikat jakautuvat kahteen osaan: ensimmäisessä Yö esittää viime vuonna 30 -vuotta täyttäneen Varietee –klassikkodebyyttinsä läpi alusta loppuun ja väliajan jälkeen tavallisen keikan, jossa kuullaan uuden levyn materiaalia ja muita kappaleita vuosien varrelta.

Lindholm on innoissaan päästessään palaamaan Yön huikean tarinan aloittaneen albumin pariin eikä hyppääminen 19-vuotiaan Ollin saappaisiin hirvitä.

– En olisi koskaan voinut kuvitella että soittaisimme Varietee -levyn kappaleet konsertissa ja vielä siinä järjestyksessä kun ne aikanaan on levytetty. Olemme toki vuosien saatossa soittaneet noin puolia levyn kappaleista mutta tämä syksy tulee olemaan ainutlaatuinen niin faneille kuin bändillekin. Soittaa nyt se ensimmäinen levy ja vielä alusta loppuun. Uskon että konserteista tulee ikimuistettavia.

Yö juhlistaa Varieteen myöhästyneitä kolmikymppisiä myös julkaisemalla jokaisesta albumin kappaleesta uuden YouTube –videon.

Idea yhteisistä laivakeikoista Suvi Teräsniskan kanssa sai puolestaan alkunsa vuonna 2011, kun Suvi vieraili Yön 30-vuotisjuhlaristeilyllä esittämässä Särkyvää-biisin Yön kanssa.

– Kappaleen loputtua tunteet nousivat pintaan ja päätimme, että tämä juttu on koettava vielä joskus uudestaan. Nyt on vihdoin sen aika. Nämä risteilyt ovat hieno tapa saada fanit mukaan todistamaan tätä tärkeää yhteistä hetkeä, Olli  kertoo.

Yö 2014 – Hyvässä ja pahassa- kiertue: 04.10. Tornio Toranda klo 19.00 (Lippupiste 35,50€ )