Ennakko: YLLÄS JAZZ BLUESIIN huippukattaus ja muuallekin juurevia Suomi-legendoja

Väylän Pyörteellä oli kunnia jututtaa vuoden alkupuoliskolla kahta suomalaisen kevyen musiikin legendaa Tuomari Nurmiota ja Eero Raittista, jotka molemmat kertoivat ensi kertaa tulevista levytyksistään.

yllasJazz16Nyt albumit, Tuomari Nurmio & Hoedown: Tales of Judge Bone ja Eero Raittinen with the White Knuckles Trio: Live Suisto, ovat olleet jo hetken aikaa myynnissä ja mikä upeinta näiden loistavien levyjen musiikkia voi kuulla livenä tulevassa Ylläs Jazz Bluesissa (28.-31.1.2016).

Luonnollisesti Ylläs Jazzin ”vakikalustoon” kuuluva Dave Lindholm on paikalla. Myös kitaristi Jarkka Rissanen trioineen saapuu, mutta muut nimet ovat pitkälti ohjelmasta vastaavan Ilkka Poutasen mukaan vielä epävarmoja.

– Ehkä Marjo Leinonen, ehkä Severi Pyysalo, jonka matkassa saataisiin Ylläkselle myös Kauko Röyhkä ja fonisti Timo Lassy. Yksi Euroviisu-voittajakin on listalla,  mutta katotaan ja ilmoitellaan, kun varmistuu. Paljolti riippuu tietysti, mihin rahat riittää, Poutanen sanoo.

Tunturibluesia (22.-23.1.2016) isännöivä  Eero Raittinen kertoi Tornion Kalottjazzien aikaan myös toisesta levyjulkaisustaan Eldis-bändin kanssa, joka julkaistaan tapahtuman yhteydessä. Nyt on varmistunut myös, että Tunturibluesissa esiintyy Lapin ylpeys Slim Butler Trio, jonka solistiksi saapuu amerikkalainen kultakurkku Andrew Black. Yhtyeen toinen albumi ilmestyy sitten keväämmällä.

Eikä sovi unohtaa myöskään Saariselällä marraskuussa soitettavaa Kaamosjazziakaan(19.- 22.11.2015), joka vilisee 1960-1970-luvuilla pinnalle nousseita popin, rockin ja jazzin puolella ansioituneita legendoja kuten Riki Sorsa, Seppo Hovi, Esa Helasvuo ja Eero Koivistoinen, joka puhalsi ensi kertaa monen tajuntaan  yhtyeessä Blues Section.