Wimme lyttää Sinfonia Lahden version PERTTI KURIKAN NIMIPÄIVIEN euroviisusta

pertti_kurikan_nimipaivat

Suomen euroviisuedustajan Pertti Kurikan Nimipäivien punkbiisistä Aina mun pitää löytyy netistä kymmenkunta versiota. Ne on tehty enemmän tai vähemmän tosissaan.

Varmasti eniten aikaa on pantu viimeisimpään Sinfonia Lahden esitykseen, jonka on sovittanut Arttu Takalo ja laulaa Johanna Iivanainen.

Muusikko Wimme Saari ihmettelee facebook-postauksessaan, miksi pitää vesittää  ja kirjoittaa:” Ekaluokkalaisetki vetää paremmin. Puudelipaskaa! Oksettavaaa!”

Aina mun pitää löytyy netistä muun muassa iskelmänä, metallina ja poppina. Hyvä biisi taipuu moneksi. Parhaasta päästä ovat kuitenkin detroitilaisen The Seatbeltsin garage-versio I always have, eikä liverpoolilaisen Danny McEvoyn mies ja kitara-esityskään paha ole.

Pertti Kurikan Nimipäivien ilosanomaa ovat kotimaisten julkisuuden henkilöiden lisäksi jakaneet maailmalla myös Dead Kennedys, Tom Morello ja David Hasselhoff. Myös kansainvälisessä mediaa yhtye on kiinnostanut ja siitä ovat uutisoineet muun muassa Billboard, BBC, The Guardian, Mirror, Reuters, Independent, Metro UK, Buzzfeed, Consequence of Sound sekä New Zealand Herald.

PKNWieniin voitto mielessä

Vaikkei Pertti Kurikan Nimipäivien euroviisubiisi Aina mun pitää soikkaan meidän eniten kuunnellulla kanavalla Radio Suomessa, se ei haittaa. Ei soinut aikanaan Lordin Hard Rock Hallelujahkaan. Toimittajat jopa kieltäytyivät soittamasta sitä, mutta toivotaan, että se on hyvä enne eli torilla tavataan.

Yhtyeen ensiesiintyminen Euroviisu-areenalla Wienissä on 19.5., jolloin karsitaan pääsystä finaaliin. Ennen reissuun lähtöä yhtye julkaisee perjantaina 8. toukokuuta kokoelma-albumin The Best of Greatest Hits. Se sisältää edustuskappaleen lisäksi  36 muuta biisiä ja se ilmestyy sekä cd:nä, että tuplavinyylinä.

Menestystä tullut ennenkin

Pertti Kurikan Nimipäivät on perustettu vuonna 2009. Punkbändin nokkamies Pertti Kurikka säveltää kappaleet, soittaa kitaraa ja kirjoittaa bändin sanoitukset yhdessä Kari Aallon (laulu) kanssa. Pertin ja Karin lisäksi bändiin kuuluvat Sami Helle (basso) ja Toni Välitalo (rummut). Yhtyeen sanoitukset käsittelevät kaikkea mahdollista yhteiskunnan epäkohdista aina epämiellyttäviin jalkahoitoihin asti. 

Bändi nousi kulttimaineeseen jo ensimmäisellä demollaan Kallioon, jonka jälkeen bändiltä on ilmestynyt 7 EP:tä, kaksi singleä, yksi kokoelmakasetti sekä yksi kokoelma-albumi. PKN on ollut kysytty bändi myös ulkomailla. Suomen lisäksi yhtye on kiertänyt  Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Norjassa, Kanadassa, Kosovossa, Hollannissa ja Sveitsissä.

Bändistä on tehty Kovasikajuttu-niminen dokumenttielokuva, joka sai ensi-iltansa elokuvateattereissa keväällä 2012. Elokuva on voittanut kaksi Jussi-palkintoa ja lukuisia muita palkintoja Suomessa ja ulkomailla.

www.pkn.rocks