WIMME ja JON HENRIK FJÄLLGREN tähdittävät saamelaistapahtumaa Inarissa
Wimme

W I M M E

Kahdettatoista kertaa järjestettävän saamelaistapahtuman  Ijahis idjan (13.–16.8.) teema on tänä vuonna Vilda duoddarat  eli Villit tunturit. Nimi viittaa Saamenmaan isään Nils-Aslak Valkeapäähän ja tapahtumassa tehdäänkin  tunnetuksi Enontekiön ja muun länsipuolen joikuperinnettä sekä uudempaa saamelaismusiikkia.

Lauantaipäivä  15.8.  aloitetaan saamelaismuseo Siidassa järjestettävällä  Villit tunturit-musiikkiseminaarilla.  Iltapäivällä Sajoksen auditoriossa esiintyy Arvvas-yhtye, jonka solisti on muun muassa Adjágas-yhtyeestä tuttu Sara Marielle Gaup Beaska.

Sen jälkeen ilta jatkuu ulkoilmakonsertilla, jota tähdittää yksi kansainvälisesti tunnetuimmista saamelaisartisteistamme,  Enontekiön Kelottijärveltä lähtöisin oleva  Wimme. Hänen lisäkseen esiintyvät joikaajat  Elle Márjá Eira ja Iŋgá-Máret Gaup-Juuso  yhtyeineen ja illan päättävät rockbändit  SomBy ja Mollet.

jonhenrik

JON HENRIK

Edellisenä iltana 14.8. perjantaina Sajoksen auditoriossa konsertoi, ensi kertaa Suomessa esiintyvä, ruotsinsaamelainen Jon Henrik Fjällgren. Hän hurmasi suuren yleisön ja voitti Ruotsin Talent-kilpailun viime vuonna  ja kevään Euroviisu-karsinnoissa hän selvisi komeasti kakkoseksi. Hänen esikoisalbuminsa Goeksegh  möi myös kultaa naapurissa. Perjantaina esiintyyy myös UMK-kilpailusta tuttu Hildá Länsman.

Pitkän festivaaliviikonlopun tarjontaan kuuluu  perinteisesti musiikkia myös lapsille. Ijahis Idja- tapahtuma alkaa torstaina 13.8. Ima Aikio-Arianaickin lastenlevyn ”Ima Mánážat” julkaisukonsertilla Sajoksen auditoriossa ja perjantaina konsertti uusitaan.

www.ijahisidja.fi