Vuoden 2012 Lappilainen Yhtye-äänestys jatkuu kiivaana, mutta mitkä bändit pärjäsivät vuonna 1969?

VIIKKO sitten käyntiin pyörähtänyt Vuoden 2012 Lappilainen Yhtye-äänestys on kerännyt tähän mennessä jo  lähes 800 ääntä  eli fanitettu on huomattavasti vilkkaammin kuin iskelmäartistia valittaessa.

Kärkiviisikossa on yllättäviä nimiä. Kannattaa äänestää suosikkianne, sillä kaikki on kiinni kannattajien aktiivisuudesta. Äänestysaikaahan on 5. helmikuuta asti!

Yllätävän aktiivisesti on osallistuttu, myös Tornedalens Bästa Band 2012-kisaan. Upea homma!

Muistakaa myös, että kaikki äänestäneet osallistuvat vapaalipun arvontaan Tornion Lapland Tattoo Weekend-tapahtumaan 8.-9.2., joka sisältää tosi tuhdin rockkattauksen. (www.laplandtattoo.com)

VUONNA 1969 Pohjolan Sanomat järjesti vastaavan äänestyksen. Ajat olivat silloin aivan erit. Bändejä oli silloinkin paljon, mutta hiukan kärjistäen voidaan sanoa, että lappilaisbändit soittivat vain poppia ja tangoa eli verrattuna tähän päivään tyylien kirjo on kasvanut räjähdysmäisesti.

Rypistynyt Posarin lehtileike Tonics voitti kovan kilvan vuodelta 1969 kertoo: ” Ei voi muuta kuin ihmetellen ja kiittäen todeta Pohjois-Suomen nuorison aktiivisuutta kun on kysymyksessä kilpailu. Tällä kertaa oli vuorossa maakuntamme parhaan orkesterin etsiminen ja uskokaa tai älkää vastauksia tuli 1400!

Ylivoimaisesti eli noin 100 äänen paremmuudella selvisi voittajaksi suomalais-ruotsalainen, jo levytykseenkin yltänyt TONICS keräten ääniä yhteensä 438. Kunniakkaalle toiselle sijalle tuli Paavo Kulju Group äänimäärällä 314, kolmanneksi Leppäniemen orkesteri 311 äänellä ja samaan sarjaan luettaneen neljänneksi selviytynyt Caravan. Hajaääniä saivat lisäksi mm. Timo Antereen Six Savages, Kalevi Dunderin orkesteri, The Wild Things, Pentti Pelkosen yhtye, The Plastic, Rytmipojat jne.

Tom Jonesin uusimman LP-levyn voitti kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken suoritetussa arvonnassa Pekka Puoskari Alavojakkalasta ja Pohjolan Sanomien kuulakärkikynät voittivat Timo Väisänen Kemijärvi, Tohmo, Pekka Tuoma, Paakkola ja Arja Kilpelä Kallanvaara.

Toivotamme onnea voittajille ja kiitämme kaikkia osallistujia aktiivisuudesta.”

Kekkonen-rock ilmestyi ensi kerran kirjallisuuslehti Nuori voiman -liitelevyllä vuonna 1969. Taiteilijat antoivat levyn myös presidentti Kekkoselle. Seuraavana vuonna se ilmestyi Suomen Talvisodan LP:llä Underground. Siitä alkoi Suomi-Rock. Vastoin yleistä luuloa laulua ei esitä Rauli Badding Somerjoki vaan Rauli ”Pole” Ojanen. (Paavo Rytsä/YLE)