VOLGOGRADin uusi ilme! Kuuntele uusi sinkku!
Volgograd1

VOLGOGRAD: Jukka Koivumaa (laulu & basso), Miika Pallari (kitara), Antti Risto (kitara) ja Timo Reijonen (rummut)

Pellolainen Volgograd kävi toukokuun lopussa Tico-Tico- studiossa Kemissä purkittamassa huipputuottaja Peter Engbergin johdolla ensimmäisen sinkkunsa Silmät sidottuina.

Nyt se on kuultavissa CD-babyn ja iTunesin kautta ja täytyy sanoa, että nyt kuulemme musiikillisesti entistä monipuolisemman Volgogradin.

Jos vuosi sitten Mika Sundqvist sai kaivettua tuottamallaan Maailma Palaa-albumilla Volgogradista esiin perustehot, Engberg esittelee jo ekalla sinkulla soittajista puolia, joita eivät ehkä itsekkään osanneet hyödyntää. Biisi on täynnä maukkaita yksityiskohtia, joten innolla jää odottamaan ensi vuoden puolella ilmestyvää pitkäsoittoa, jonka Peter julkaisee oman levy-yhtiönsä Impossible Musicin kautta.

Tyytyväinen on myöskin Volgogradin nokkamies, laulaja-lauluntekijä Jukka Koivumaa.

– Saatiin just sitä mitä Engbergiltä tilattiin ja haluttiin. Olhaan kyllä itekki aika innoissamme.

Seuraavan kerran Volgograd menee Peterin kanssa studioon heinakuun lopulla. Äskettäin saatiin purkkiin tulevan kauden Vain Elämää-jaksot, jossa Peter kitaroi muun muassa Vesa-Matti Loirin, Jenni Vartiaisen ja Paula Koivuniemen taustalla. Tällä hetkellä monipuolista muusikkoa työllistävät keikat Katri-Helenan, Timo Rautiaisen ja Jukka Eskola Orquesta Bossan kanssa.

Biisintekijänä Jukka Koivumaa on myös tyytyväinen siitä, että Engbergiltä yhtye sai myös sovituksellista apua.

– Peterin kanssa olen pystynyt tavallaan jakamaan taakkaa biisien kanssa. Ennen reenikämpällä sovitettiin kappaleet, mutta kun tarpeeksi kauan siellä häärii niin alkaa olla aika kuuro biiseille ja väkisinkin alkaa toistaa itseään.

Nettisivullaan Engbergkin viestittää olevan ”aika fiiliksissä” Vogograd-yhteistyöstä ja sen avauksesta Silmät sidottuina-sinkusta ja syystäkin.

Ennen kevään 2015 Volgograd-albumia syksyllä ilmestyy ainakin vielä yksi sinkku.

Volgograd – Silmät sidottuina-lataus:

 http://www.cdbaby.com/cd/volgograd1

https://itunes.apple.com/fi/album/silmat-sidottuina-single/id894955528?ign-mpt=uo%3D4