Viikon Sinkku: JAAKKO LAITINEN antaa kyytiä isoisänsä Tornionlaakso-humpalle!

Jaakko Laitinen puhaltaa Lappi-humpat henkiin!

Hurlumhei-henkisten Lapland-Balkan-laulujen laulajana ahkeroinut Jaakko Laitinen yhtyeineen tuo päivänvaloon albumin verran lainattuja Lapin lauluja. 13. lokakuuta julkaistaan nimikkolevy  Jaakko Laitinen & Lapin Lisä. 

Aiemmin  yhtyeeltä on ilmestynyt cover-sinkku, edesmenneen  Hannu Merkun suosittu humppa Kuljen kautta Kittilän.  Tulevan albumin pääpainokin on erityisesti  humpassa ja jenkassa, valssia ja beat-iskelmän ulottuvuuksia unohtamatta.

Maistiaisena  pitkäsoitolta tässä kuultavissa Tornionlaakson humppa, jonka teksti on Jaakon kaulirantalaisen isoisän Olavi Tissarin kynästä. Monelle Väylän vartisille laulu on tuttu  jo 1980-luvulta, jolloin sen levytti Anneli  ja  Esko Kätkän orkesteri perinteitä kunnioittaen, mutta Jaakko Laitisen Lapin Lisä on päättänyt unohtaa tanssiaskeleet ja palvella yleisön sijasta musiikkia ja  vetää humpan suoranaiselle turbo-vaihteelle. 

Väärästä Rahasta tuttujen Laitisen sekä haitarimaestro Marko ”Roinari” Roinisen rakkaudesta Lappiin ja iskelmään syntynyt projekti tarjoilee pitkäsoitollisen ihanimpia Lappi-lauluja. Tornionlaakson humppa on oivallinen esimerkki albumin kokonaiskaaresta. Se tarjoaa messeevää esimakua levyltä, joka sisältää vain ikiklassikoita kuten  Poromiehen suudelma,  Tuntsasta Tulppioon, Lapin jenkka,  Sompiolaista verta, Koltan häät, Lapin sheriffi, Muistojen Inari, Poikkinaitu, Inarijärvi  ja Poromies. 

Levylle on saatu soittajiksi parasta A-ryhmää Niklas Ahlsvedin, Sampo Riskilän, Antti Kujanpään, Valtteri Bruunin ja Matti Pitkäsen muodossa. Viimemainittu Neulapoikien Matti Oulusta ehti jopa tehdä kymmenkunta keikkaa Jaakon isoisän kanssa.