Valokuvia OLAVI VIRRASTA Äkäslompolon Riemuliiterissä
OlaviVirtaLeevi Korkkula

Olavi Virta, Hetken ehkä onni kestää-valokuvanäyttely Äkäslompolon Riemuliiterissä, Ylläksellä 9.3.-20.4. (Kuva: Leevi Korkkula)

Samalla kun perinteikäs Äkäslompolon Riemuliiteri avaa ovensa tanssikansalle 9. maaliskuuta, samalla pääsee katsomaan Leevi Korkkulan harvinaisia valokuvia Olavi Virran elämästä.

Pääasiassa Ajan Sävel-lehteen kirjoittanut  Korkkula piti laulajakuninkaan puolta silloinkin, kun nuoret iskelmäartistit vyöryivät julkisuuteen. Virta oli 43-vuotias, kun nuori toimittaja sai hänen luottamuksen, päästi hänet  elämäänsä ja raotti yksityisyyttään.

Kolmen päivän aikana  kesällä 1958 otettiin valokuvat, jotka ovat nähtävissä Riemuliiterin Hetken ehkä onni kestää-näyttelyssä.  Virta eli silloin elämänsä onnellisinta aikaa, sillä jo seuraavana vuonna idylli särkyi. Perhe hajosi ja iskivät taloushuolet. Virralle jäi vain hänen äänensä ja syntyivät kaipausta ja surua soivat menestykset kuten Hopeinen kuu, Angelique, Punatukkaiselle tytölleni ja Yö kerran unhoa annoit.

Paljon julkisuudessa riepoteltu Virta halusi, että hänet esitellään kuvissa tavallisena perheellisenä miehenä, joka rakasti myös autoja. Valokuvaaja tekikin työtä käskettyä ja laulaja nähdäänkin muun muassa kotona, kesämökillä, kalassa ja piknikillä.

Valokuvat eivät ole mitään hätäisiä otoksia, vaan luonnollisuuden sijaan, on rakennettu asetelmia ja kuvakulmia on haettu pitkään, mikä tekee kuvista erilaisia.

Laulajatähdistä, myös Carolan kuvista Korkkula on saanut kiitosta, mutta lehtien sivuilta tutuksi ovat tulleet myös otokset Urho Kekkosesta, Carl Barksista, Juri Gagarinista ja Rolling Stonesista.

www.riemuliiteri.fi