Vain kolme lappilaista Seinäjoen Tangolaulukilpailun nettiäänestykseen
MikaJ13

Mika Jefremoff

Seinäjoen Tangomarkkinat 2013 -laulukilpailun tuomaristo on kuunnellut kaikki kilpailun 306 esikarsintalaulusuoritusta. Heidän joukostaan on seuraavaan kilpailuvaiheeseen valittu 60 laulajaa – naisia 30 ja miehiä 30. Ensikertalaisia äänestyksessä on 23.

Lapista mukaan selvisivät Mika Jefremoff  Torniosta, Maj-Lis Erola Rovaniemeltä ja Markus Savolainen Keminmaasta .

majliserola

Maj-Lis Erola

Näytteet kilpailijoiden laulusuorituksista julkaistaan osoitteessa www.yle.fi/tangomarkkinat maanantaina 20.5. klo 12. Samalla alkaa yleisöäänestys, joka kestää 6.6. asti. 

Tästä joukosta yleisö valitsee ensin jatkoon 8 nais- ja 8 mieslaulajaa ja lisäksi tuomaristo 8 nais- ja 8 mieslaulajaa. Laulukilpailun  tuomaristossa istuvat Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki, Tangokuningatar 1998 Kirsi Ranto, Yle Radio Suomen musiikkipäällikkö Jorma Hietamäki,  ammattimuusikko Eeva Kontum ja tuottaja ja sanoittaja Ilkka ”Ile” Vainio.

Yhteensä 32 laulajaa nähdään Turussa, kauppakeskus Hansassa Tangomarkkinat Semifinaalissa 15. kesäkuuta.

MarkusSavolainen

Markus Savolainen

Torstaina 27.6. Tampereen, Nightclub Tähdessä tehdään kilpailijoista Matkalla Finaaliin -ohjelma. Paikalla on kaikki 12 Seinäjoen loppukilpailuihin valmistautuvaa finalistia.  Yle TV1 ja Radio Suomi taltioivat ohjelman, joka tulee ulos la 29.6.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalit käydään sitten heinäkuussa. Tangokuningatar valitaan to 11.7. ja Tangokuningas  la 13.7.