VAIN ELÄMÄÄ-kitaristi tuottaa pellolaista VOLGOGRADia
engberg

PETER ENGBERG

Suomen suosituimpiin sessiokitaristeihin kuuluva Peter Engberg tuottaa pellolaisen Volgograd-yhtyeen tulevat levyt. Aiemmin Hämärästä Aamunkoittoon- nimeä kantanut yhtye menee kemiläiseen Tico-Tico-studioon viikon päästä. Tarkoitus on äänittää albumillinen uusia kappaleita.

Kitaristina Engberg on yli 4000 keikan mies. Tv-jutuista Vain elämää-sarjan lisäksi, hän soitti Idols-bändissä vuonna 2012.Tuottajana ja sovittajana hän on saanut eniten kiitosta Vesa-Matti Loirin mainioista Junnu Vainio-levytyksistä Ystävän Laulut.

Peterin soittoa kuullaan lukuisilla levyillä, mainittakoon vain hittialbumit: Anna Eriksson ja Kaikista Kasvoista, Paula Koivuniemi ja Katselen Tomppaa ja Samuli Edelman ja Kaikki Tahtoo.

Peter Engbergin kytkennät pohjoiseen ovat, paitsi soitot Suvi Teräsniskan ja Janne Raappanan levyillä, vierailut Sonata Arctican pitkäsoitoilla. Hän on kemiläisten erikoismies, joka on hoitanut muun muassa busukit Unialle ja banjot Stones grow her name-levylle.

Vuosi sitten  Volgograd julkaisi esikoislevynsä Maailma Palaa, jonka tuotti niin ikään alan huippuammattilainen Manse-rockin legenda, Juicen, Popedan ja Eppu Normaalin luottomies Mika Sundqvist.

Sitä ennen yhtye herätti huomiota jo Hämärästä Aamunkoittoon-nimellä sinkuilla Ohh my love , jolla se voitti Radio Suomen Levylautakunta-ohjelman ja Vailla rakkautta vanhenen, jonka tuotti Suomen Musiikille Janne Haavisto.

Eli  Volgograd on ollut aina hyvissä käsissä. Peter Engbergin popiskelmä-tietämys yhdistyneenä Tico Ticon Ahti Kortelaisen rockosaamiseen ei tuota varmasti nytkään pettymystä, vaan antaa odottaa taas jotain uutta Volgograd-soundiin.