URIAH HEEP ja NAZARETH Rovaniemelle

UriahHeep14Rockin’ Christmas –tapahtuma tuo joulupukin kotikaupunkiin Rovaniemelle 13. joulukuuta kaksi brittiläisen hardrockin pitkän tien kulkijaa Uriah Heepin ja Nazarethin.

Yhtyeet ovat syntyneet 1960-luvun puolella, joten bändien alkuperäiset soittajat alkavat olla vähissä. Se ei kuitenkaan menoa haittaa ja vanhat hitit soivat entiseen malliin. Sitä paitsi molemmat julkaisivat kesällä uuden albumin, joten hyvissä ruumiin ja sielun voimissa ollaan, eikä miksikään levyautomaatiksi ole alennuttu.

Uriah Heepin tuorein studiolevy Outsider on järjestyksessään 24. ja se esittelee ensimmäistä kertaa yhtyeen uuden basistin Dave Rimmerin, joka astui pitkän sairauden vuoksi menehtyneen Trevor Bolderin isoihin saappaisiin.

Muun muassa Easy Livin’, Gypsy, July Morning ja Lady in Black –hiteistään tunnettu Uriah Heep on pitkän uransa aikana myynyt yli 40 miljoonaa albumia ja keikkaillut 56:ssa eri maassa.

Naza14Skotlannista tuleva Nazareth puolestaan muistetaan parhaiten menestyslaulusta Love hurts, mutta suurta suosiota saivat 1970-luvulla myös Bad Bad Boy, Broken down angel ja This flight tonight.

Nazareth on toiminut esikuvana lukuisille rock-yhtyeille: esimerkiksi AC/DC ja Guns ’N Roses ovat nimenneet sen yhdeksi innoittajaksi. Gunnarien Axel Rose pyysi jopa Dan McCaffertyn laulamaan häihinsä.

Danin raspinen ääni onkin ollut aina Nazarethin tavaramerkki. Valitettavasti hän joutui jättämään keikkailun vuosi sitten terveydellisistä syistä. Raskaan rokkauksen sekaan ripaus surullista bluesia ja tunteikasta balladitulkintaa. Se oli Danin resepti, jonka taika tehosi. Daniä kuullaan vielä kesällä ilmestyneellä Rock`n`Roll Telephone-levyllä, mutta lavalla hänen paikkansa on ottanut jo Linton Osborne.

UriaHeep14bROCKIN’ CHRISTMAS: Uriah Heep & Nazareth (lämppärinä: Melrose) Rovaniemen  Lappi Areenalla 13.12.  klo 20.00 (ovet auki klo 19.00)

Lipunmyynti alkaa perjantaina 19.9.2014 klo 09.00. Ennakkomyynti Menolipun ilmaisen Menoklubin jäsenille käynnistyy tiistaina 16.9.2014 ja päättyy torstaina 18.9.2014 klo 18:00 osoitteessa www.menolippu.fi/klubiennakot

Liput: 49e (sis. toimituskulut) VIP-paketit alkaen 109e + alv 24% (yht. 135,16€)