Uriah Heep-basisti on poissa
TrevorBolder

Trevor Bolder

SIELTÄ TÄÄLTÄ Surullinen uutinen. Rockhistorian yksi hienoimmista basisteista ja muusikoista Trevor Bolder menehtyi syöpään eilen 21.5.2013.

Hullin kaupungista kotoisin oleva Trevor oli yltiömusiikillisesta suvusta ja joka ikinen perheessä soitti pätevästi useampaa instrumenttia, nuoren Trevorin pääsoitin ennen bassoa oli trumpetti ja sitä voi kuulla David Bowien levyllä Hunky Dory, millä Trevor Bolder soitti myös bassoa.

Vuosina 1971-1974 Trevor  oli yksi niitä basisteja, jotka loivat ne kuviot, mitä nykypäivänä rockbasistin kuuluu osata. Tämä tapahtui David Bowien levyillä Rise And Fall Of Ziggy Stardust & Spiders From Mars, Aladdin Sane, Pin-Ups, sekä edellä mainittu Hunky Dory. Vuosina 1974 ja 1975 hän soitti ystävänsä Mick Ronsonin soololevyillä ja syksyllä 1976 hän liittyi yhtyeeseen nimeltä Uriah Heep.

Trevor Bolder syntyi 9.6.1950 ja Mick Box täytti sinä päivänä kolme vuotta. Nämä kaksi soittajaa viettivät yhteisiä syntymäpäiviä Uriah Heepissä yhdessä yli 30 kertaa. Bolder kävi piipahtamassa Wishbone Ashin riveissä 1980-luvun alussa, mutta kun Box soitti ja kysyi Bolderia takasin bändiin, basisti pakkasi rakkaan Fenderinsä saman tien ja seisoi Boxin rinnalla Uriah Heepissä tähän kevääseen asti.

Soittotaito on tärkeä asia kun bändiä kootaan, mutta vähintään yhtä tärkeää on, että kemiat kohtaavat. Trevor Bolderissa yhdistyi erityinen lahjakkuus ja hieno lämmin ihminen, jonka ujo ulkokuori kätki sisälleen uskomattoman teräväpäisen huuomorintajuisen tarkkailijan. Se, että taiteilija on nöyrä, ei tarkoita sitä, että hän olisi huono ammatissaan. Se tarkoittaa sitä, että hän on niin hyvä, että hänen ei tarvitse esiintyä kuin tarvittaessa. Trevor Bolder, minulle tulee sinua ikävä. Sinä olit hieno mies.

”Ziggy played guitar, jamming good with Weird And Gilly, The Spiders From Mars”

Muistosanat kirjoitti muusikko & rockkirjailija Mika Järvinen, jolta ilmestyy syyskuussa suomeksi teos Uriah Heep- Easy Livin`