UNTO, tango nuevon ja kansanmusiikin hengessä Tornioon
Tango-orkesteri Unto on kansanmusiikin parissa ansioituneista muusikoista koottu unelmajoukkue.

UntoORK

 

Timo Alakotila kokosi yhtyeen  tilaustyönä Lissabonin maailmannäyttelyä varten 1998 ja sen jälkeen  se on osaltaan levittänyt suomalaisen tangon melankoliaa  maailmalle ja esiintynyt täysille saleille.

Nyt on kotimaan vuoro. Tornion Musiikkitalo täyttyy tangon ystävistä torstaina 19.2. klo 19.00. Luvassa on Karjalainen-lehden konserttiarvion mukaan:” Kaksi tuntia upeasti soitettua ja tango nuevon hengessä toteutettua Unto Monosta, Topi Kärkeä sekä muutamia muita kansallisesti kanonisoituja tangopyhimyksiä. Tuon lisäksi tulivat uudemmat sävelnikkarit, jotka yllättävän kitkatta likentelivät klassikkoainesta: parhaana esimerkkinä Anna-Mari Kähärä, eikä orkesterin oma Johanna Juholakaan jäänyt jälkeen.

Yhtyeen tempot olivat sangen nopeita ja muutenkin oli musiikissa ja tulkinnassa vahvaa etenemisen meininkiä. Konsertissa löytyi muutama hengähdyspaikka, mutta muuten ei hissuttelulle juuri annettu sijaa.”

Suomalainen tango voi siis  hyvin ja elää vahvana Tango-orkesteri Unton käsissä! Yhteen muusikoiden taustalta löytyy muun muassa seuraavia kokoonpanoja: How Many Sisters, JPP, Värttinä, Troka, Spontaani Vire, UMO Jazz Orchestra, Raoul Björkenheim Triad,  Pepa Päivinen trio, Maria Kalaniemi & Aldargaz.

UNTO: Pirjo Aittomäki – laulu, Timo Alakotila – piano, Petri Hakala – kitara, Johanna Juhola – harmonikka,  Mauno Järvelä – viulu, Hannu Rantanen – kontrabasso