UMO:n Great Voices-sarjan esikoisjulkaisulla Searching My Soul parasta NINA MYAA tähän asti!

Nina Mya

Searching My Soul-levyllä jazzlaulaja ja lauluntekijä Nina Mya yllättää UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina. Aiemmin hän  on julkaissut pienen yhtyeen kanssa neljä omaa nimeään kantavaa albumia, mutta  nyt big bandin solistina, hän on ehdottomasti  parhaimmillaan.

Jos minulta kysytte, Nina on ”löytänyt sielunsa”. Laulu on vapautunutta ja tavallisenkin kuulijan se tavoittaa.  Syvälle sieluun menevää tulkintaa. Silkkaa tunnetta ja svengiä.

Albumi koostuu pääosin Ninan omista sävellyksistä, joiden uudet big band -sovitukset ovat  kapellimestarinakin toimineen UMO:n taiteellisen johtajan Ed Partykan käsialaa. Ninan laulut näyttävät voimansa ja tasokkuutensa. Closure-albumin Too Painful To Talk About-laulu  on jopa täyteläisempi kuin alkuperäinen. Uudet vaatteet Ninan laulukirjasta saavat myös I Don’t Wanna Go Home Tonight, Just Another Lonely Soul ja Mine Alone.

Täytyy sanoa, että toimii.

Mukana levyllä on myös kaksi Edin valitsemaa erittäin onnistunutta bluessahtavaa lainabiisiä, nimittäin kanadalaisen 2000-luvun indiekummajaisen Leslie Feistin I’m Not Running Away ja ennen muuta ikivihreä On Broadway, joka on vastustamaton.   

Allekirjoitan Ed Partykan kommentin: ”Nina ja On Broadway ovat aivan täydellinen match!”  

Nina on kansainvälisen tason laulaja. Tämä albumi on Sonyn levityksessä, joten toivottavasti maailman  estradit kutsuvat, jos eivät pitkät turneet, niin ainakin isot jazzfestivaalit.

Arto Junttila

Levynjulkaisukeikka pidetään Helsingin G Livelabissa maanantaina 8. toukokuuta.

Kuuntele YouTubessa

Kuuntele Spotifyssa

NINA MYA (s. 1989 Tornio) on  jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja, joka on saavuttanut vankan aseman Suomen musiikkipiireissä sekä yhtyeenjohtajana että vierailevana solistina. Hänet on palkittu muun muassa Pori Jazzin Vuoden Taiteilija 2012 -tittelillä. Nina on tummaääninen, vivahteikas ja vahva tulkitsija sekä improvisoija, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin, bluesin ja soulin syvyyttä ja julistusta. Hän on julkaissut omalla nimellään neljä albumia: Flying Solo (2012), Our Time (2014), Closure (2016) ja Just Another Lonely Soul (2021).