Twinkkareille kesällä saapuvalle Irinalle kultaa

Maamme vahvimpiin ja suosituimpiin naisartisteihin lukeutuva Irina julkaisi viidennen studioalbuminsa  Askeleita kolme viikkoa sitten. Albumi ylitti viikonlopun aikana kultalevyyn oikeuttavan 10.000 kappaleen myyntirajan ja pitää parhaillaan virallisen albumilistan sijaa neljä. 

Albumin ensimmäinen radiosingle, Koko kuva, nousi nopeasti isoksi radiohitiksi. Toinen single, Jotain suurempaa, on juuri jaettu radiohin. Kappale on Toni Wirtasen säveltämä ja Irinan sanoittama.

Irinan debyyttialbumi Vahva on myynyt platinaa ja toi Irinalle Vuoden debyyttialbumi- ja Vuoden tulokas-Emma-patsaat. Irinan seuraavat albumit, Älä riko kaavaa ja Liiba Laaba ovat nekin myyneet molemmat platinaa ja viimeisin, Miten valmiiksi tullaan? on myös lähes platinakannassa.

Irina tunnetaan lukuisista radiohiteistä, kuten Pokka, Hiljaisuus, Et huomaa, Kymmenen kirosanaa, Vastaukset, Kunnon syy, Älä sano mitään ja Kuurupiiloa.

Irinalla on  myös todella kova keikkabändi, jossa soittavat  Antti Pitkäjärvi (koskettimet, laulu, kitara), Janne Kasurinen (kitara), Miika Colliander (kitara), J Salonen (rummut) ja  Jussi Saxlin ( basso, laulu), joista viimemainittu on mukana myös Auriassa, jossa laulaa Inga Söder.

Ensi kesänä 19.7. Irina yhtyeineen nähdään Tornion Twin City-festivaaleilla, mutta sitä ennen pohjoisessa vain 29.3. Levin Hullu Poro Areenalla ja 30.3. Rovaniemen Onnelassa.

Irina esiintyy huomenna keskiviikkona 20.3. MTV3:n Suuri Journalistipalkinto-gaalassa klo 20.05 alkaen