Tuttuja nimiä KESÄKISSABLUESISSA ja SÄÄSKISAFARISSA
CandyeKanePromo

Candye Kane

Vuonna 2006 ensimmäisen kerran esiintymisellään kemiläisyleisöä ihastuttanut amerikkalaislaulaja Candye Kane palaa jälleen kaupunkiin. Saman tekee Jesse Dayton, joka oli ensi kertaa Pakkasukossa 2010. He esiintyvät KesäkissaBluesissa 17.-19.7.  yhdessä paikallisten, Nine Livesin ja Henry & the Hellhoundmenin kanssa.

Candye saapuu kitaristinsa Laura Chavezin kanssa. Entisen XL-pornomallin aisapari kuuluu bluesin suuriin tuntemattomiin, jonka kitaristin taidot tunnetaan vain genren piirissä.

Kane palkkasi Lauran aikanaan blueskitaristi Sue Foleyn suosituksesta, edes hänen soittoaan kuulematta, ja nyt Chavezista on tullut hänen oikea kätensä Niin lavalla kuin levylläkin Lauran säkenöivä ja maaginen kitarointi täydentää Candyen laulua.

Kitaristina Chavesista on kohistu vuosia uutena naispuolisena Stevie Ray Vaughanina. Itse hän kuitenkin haluaa esiintyä aivan omana itsenään, vaikka onkin myöntänyt kuunnelleensa bluesista innostuttuaan paljon Freddie Kingiä, Hubert Sumlinia, T-Bone Walkeria ja Jimmie Vaughania.

Kitaristin uransa Laura aloitti 18-vuotiaana San Josessa, Kaliforniassa Lara Price Bandissä, joka levytti kolme CD-levyä. Siinä hän viihtyi 8 vuotta, kunnes lähti Sue Foleyn ja sitten Candye Kanen matkaan.

Jesse Daytonin musiikki taas on  kantriin kallellaan, mutta ei hän rockabilly-juuriakaan ole unohtanut. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Johnny Cashin ja Waylon Jenningsin kanssa.

Parhaiten rockabillybändi Road Kingsistä tunnettu Austinista kotoisin oleva Jesse  muistetaan väkevästä kitaroinnista ja sielukkaasta lauluäänestään.  Jesse on kunnostautunut myös näyttelijänä. Hänet on nähty Hollywood-leffoissa, lähinnä kauhufilmeissä.

saaski15Sääskisafarin  jatkuvasti elävä esiintyjälista on vihdoin, järjestäjän ilmoituksen mukaan, julkaisukelpoinen. Tarja Ylitalo on tietenkin suurin nimi, joka on mukana. Viime vuosina Sääskisafarin rakkaus on  säröillyt ruotsinpuoleisten muusikoiden kanssa, mutta nyt mukaan on saatu kuitenkin Ruotsin Tornionlaaksosta, legendaarinen KG Aasa kvartetteineen. Lisäksi mukaantulonsa ovat vahvistaneet tornionlaaksolaisille tutut tanssittajat Annika Kontio, Raili Leppälä, Annukka Ylitalo, Antero Ylikitti, Tuomo Huttunen, Paavo Niva, Rune Ekonoja, Emmy-trio, Seija & Mikset,  Komeetta ja Intro.

Lavatanssikiertue pysähtyy seuraavissa paikoissa: 14.7. Kieringissä, 15.7. Rovaniemen Valdemarissa (klo 20.00), 16.7. Raanujärven Loimun talolla (klo 21.00), 17.7.Kuivaniemen NS:lla (klo 21.00) ja 18.7.Tornion Torandassa (klo 21.00)