TUOMARI NURMIO, DAVE ja PEPE Tankavaaraan

Rock`n Roll & Blues Nights järjestetään jo kolmatta kertaa Wanhassa Waskoolimiehessä, Tankavaaran Kultakylässä 25. -26. marraskuuta.

Tunturi-Lapin festivaalikirjossa tapahtuma vankistaa asemaansa kerta kerralta. Herkullinen ruoka ja kyytipoikana entistä parempi musiikki, haastaa mukavasti  saman kylän pitkäikäiset, Kaamosjazzin ja Tunturibluesin.

Tällä kertaa Rock`n Roll & Blues Nightsia tähdittävät legendaariset nimet Tuomari Nurmio, Dave Lindholm  ja Pepe Ahlqvist.

tankavaarabluesNurmio esiintyy perjantaina aviosiippansa Folk Liisan eli Liisa Eskolan kanssa. Pariskunnalta ilmestyi tammikuussa albumi Ihmemaassa, joka koostuu Tuomarin tutuista rakkauslauluista, sovitettuna pelkistetyksi folkiksi kahdelle kitaralle ja laulajalle. Kaksikko kutsuu musiikkiaan osuvasti keittiömusiikiksi tai urbaaniksi sähköfolkiksi.

Ihmemaa-levyllä Nurmio palaa vaimonsa kanssa musiikillisille juurilleen, aikaan jolloin hän oli kova Bob Dylan-diggari. Samaa voi sanoa lauantain pääesiintyjästä Dave Lindholmista, joka  julkaisi vuosi sitten albumin Ajaton on ajoissa. Yli 40 vuotta suomalaisen rockmusiikin ytimessä olleesta Davesta elämäkerran kirjoittanut Lamppu Laamanen sanoo: ”Hän on vanhan liiton pelimanni, joka on kiertänyt niin isot lavat kuin baarinnurkat ja kolunnut yhtä lailla taideprojektit kuin huumoribändit. Isokynä, Pen Lee, Rock’n’Roll Band, Bluesounds, Sleepy Sleepers, Otto Donner, Andy McCoy.”

Molempina Rock`n Roll & Blues Nightsin iltoina yleisöä viihdyttää myös 60-vuotias Suomi-Bluesin grand old man, Pepe Ahlqvist. Hän on saanut selvästi uutta virtaa, tänä vuonna comebackin tehneen H.A.R.P.-yhtyeensä onnistuneista keikoista ja aidosti lappilaista lisäpotkua hän saa takuuvarmasti myös pitkänlinjan housebändiltä nimeltä Malpractice.

https://www.youtube.com/watch?v=dv6gdt-p4w4