Tornion UMPITUNNELISSA taas erilainen kesä

Ump16Umpitunnelin kesälaidunkausi alkaa virallisesti viikonvaihteessa. Ohjelma elää, mutta runko on valmis.

Eniten porukkaa ja elämää Tornionjoen rannalle odotetaan Umpparin Super-viikonloppuun 8-9.7. , jolloin esiintyvät maankuulut Teflon Brothers ja Roope Salminen & Koirat.

Teflon Brothers on yksi Suomen suosituimmista yhtyeistä. Heidän musiikkiaan on striimattu lähes 40 miljoonaa kertaa ja heidän musiikkivideot ovat keränneet yli 22 miljoonaa katselua. Yhtyeellä on edessään kiireinen kesä, sillä se tekee Suomen suvessa  lähes 50 keikkaa.

Hiphoppipoppoo Roope Salminen & Koirat  julkaisi debyyttialbuminsa Madafakin levy maaliskuussa ja levy myi platinaa pikavauhtia. Albumilta löytyvät muun muassa kultasinkut Pilkun jälkeen ja Voodoo (feat. Anna Abreu), sekä platinaa myynyt Madafakin darra, joka oli vuoden 2015 kahdeksanneksi soitetuin kappale Suomen radioissa ja jota on striimattu yli 7 miljoonaa kertaa Spotifyssä. Yhtye hakee vauhtia Tornion keikalle edellisenä iltana Ruisrockista.

Toinen Umpitunnelin kesän musiikillinen kohokohta on Kalottjazz & Bluesin paluu. Viimeksi yhteistyötä tehtiin vuonna 1999, mutta nyt näyttää hyvältä. Lauantaina 2.7. klo 14.00 alkaen  iltapäivä rantalavalla mennään vahvasti jazzin merkeissä  Norrbotten Big Bandin (feat. Josefine Lindstrand) ja Hans Olding/Jaska Lukkarinen-kvartetin (feat. Manuel Dunkel & Mattias Welin) kera ja loppuillasta pannaan jalalla koreasti ja svengataan, liukkaasti vanhan soulin tahtiin. Menosta vastaa syväkurkku Niko Ahvonen, jonka bändissä puhaltaa muun muassa mainio Petri ”Pope” Puolitaival, joka muistetaan parhaiten bändeistä Dalindeo ja Leningrad Cowboys. 

Umpparin kesään kuuluvat tietysti myös perinteiset lauluillat, tosin ei enää Markku Ketolan vetäminä, ja viimekesäiseen tapaan ohjelmassa on haaparantalaisen Anne Angerian ohjaamaa harrastajateatteria. Tällä kertaa näytelmän nimi on Rovoroopen  Kauhniit ja Kälmit.

Loppukesästä, elokuussa, kun verkot on nostettu rannalle, on myös aika herkutella. Ehdoton vetonaula ovat varmasti ”aistit avaava” Surströmming-fästi 13.8. Rapujen ystäville oma kattaus on sitten 20.8. Molempiin, ruokailun lomaan, Umpitunnelin isäntä Reijo Angeria lupaa myös elävää musiikkia.

Tsekkaa Umpparin koko ohjelma mainosbannerista oikealta.