Tornion TWINKKARIT jo 7. kerran

TCF14bVuosi vuoden jälkeen Twin City Festivals on tuonut merilappilaisten iloksi Tornionjoen rantaan esiintymään Suomen ykkösartistit. Seitsemäs kerta ei tee poikkeusta, sillä Cheek, Jari Sillanpää, Jenni Vartiainen ja Suvi Teräsniska ovat artistinimiä, joita paremmaksi on vaikea panna.

Miten kaikki alkoi ja Twin City Festivalsista tuli perinne, sen kertoo yrittäjä Reijo Angeria, kirjassaan 20 Vuotta Umpitunnelissa.

” Lordin ohella kesän 2006 toinen kohokohta oli Juice Leskinen, jonka Tornion keikka oli yksi hänen viimeisimmistä.

Juicea oli aina hauska kuunnella, sen juttuja ja lauluja. Torniossa se lauleli välillä Tummat silmät ja ruskeaa tukkaa ja Aikuista naista ja kuulutti, että kadun toisella puolella laulaa Paula Koivuniemi.

Silloinhan Tango & Humppa järjestethiin ensimmäistä kertaa Ainopuistossa.

Juicen keikan jälkheen aloin aattelheen kuitenkin, onko tässä mithään järkeä. Jokhainen nyhrää nurkassa omaa tapahtumaansa ja laadin ehotuksen yhteisistä Perämeripäivistä, jonka lähetin eri toimijoille.

Pääideana oli järjestää samalla festarialuheella ja samoilla rakennelmilla jazzit, humpat, rajasoitot ja muut maholliset konsertit, jolloin kustannussäästö olisi merkittävä, kymmeniätuhansia euroja. Ehotin myös tiettyjen kesätapahtumien yhistämistä, jolloin olis` saatu isompia tapahtumia, pienemmin kuluin.

Reijon ehdotus ei saanut tulta. Kuitenkin hänen aktiivisuus johti siihen, että hänelle tarjottiin kaupunginhotellia ja hän otti vetovastuun elokuussa 2007, ja seuraavana vuonna Angeria polkaisi Twin City-festivaalin käyntiin.

BonnieTylerTCF08

Bonnie Tyler

” Nimen mukasesti alussa satsathiin artisteihin molemmin puolin rajjaa. Vuen 2008 päävieras oli Bonnie Tyler, joka on ollut toistaiseksi Twinkkareiden suurin yleisömangneetti. Se veti Tornionjoen ranthaan 6000 katsojaa.

Seuraavana vuonna panostethiin nuorhiin. Meillä oli 10 keikkaa alle 18-vuotiaille ja pääesiintyjänä Rasmus, mutta kokeilu ei ollut onnistunut.

Kahen kerran jälkheen panin pakan uusiksi. Tiivistin viikon festivaalin pitkhään viikonlophuun ja tiputin limukonsertit ja ruottalaiset pois.”

Pian Twin City-festivaali  nousi yleisömäärältään Lapin kolmen suurimman musiikkitapahtuman joukoon. Paras vuosi tähän mennessä on ollut 2011, jolloin oli hieno sää ja Jenni Vartiainen, Kaija Koo ja Popeda etunenässä vetivät festivaaleille 11-12 000 juhlijaa.

Nyt Reijo on siirtänyt vastuun  Twinkkareiden ohjelmasta tapahtumatoimisto Magnum Live Oy:lle, jonka kanssa hän on tehnyt jo pitkään yhteistyötä yksittäisten keikkojen järjestämisessä.

www.twincityfestivals.com