Tornion TORANDA: Oktoberfest, ADIO-lauluyhtye ja Mustaparta-musikaali

octoberfestTornion tapahtumakeskus Toranda Hellälässä lanseeraa parintuhannen yleisön keränneiden Venetsialaisten jatkeeksi rajan ihmisille nyt myös Oktoberfestin perjantaina 2. lokakuuta.

-Ilmassa on suuren olutjuhlan tuntua, sanoo illan pääesiintyjän NochEin-orkesterin Antti Nevalainen, joka johtaa  suosittua oululaisyhtyettä.

– Ohjelmistomme koostuu tietenkin sekä saksalaisista juomalauluista että perinteisestä ”nahkahousumusiikista” eli polkista, sottiiseista, valsseista ja marsseista, Alppien after-skistä tutuista hiteistä ja evergreeneistä, Antti jatkaa.

NochEinin puhallinmusiikin lisäksi kuullaan Harri Wuitea ja illan jatkoilla paikallista rockbändi Ratz’n Rollia.

Musiikin lisäksi Oktoberfesteillä on tarjolla tietysti myös hyvää ruokaa, jaloja juomia, kauniita olutneitoja, juomakilpailuja ja tanssiesityksiä. Illan seremoniamestarina toimii mediapersoona Jari Vesa.

Lisäksi Oktoberfestin ”lämmittelynä” voi nauttia rantaravintola Magasinissa kello 18 alkaen viimeistä kertaa tänä vuonna Legendan lauluja-näytelmästä, joka pohjautuu Olavi Virran musiikkiin.

https://www.youtube.com/watch?t=4&v=dm6BVgqMEyQ

Suomen Il Divoksi ristitty lauluyhtye ADIO syntyi viime kesänä Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Neljä miesfinalistia Benjamin Enroth, Rami Rafael, Markku Ketola ja Kalle Jussila saivat ajatuksen yhteisestä lauluyhtyeestä. Ennen kuin ADIO sai lopullisen muotonsa, pyydettiin mukaan FBI Beat -tanssiorkesterin keulahahmo Jere Vilkkinen, tuttu hänkin tangomittelöistä.

Lauluyhtye ADIO  viihdyttää pikkujoulun viettäjiä moniäänisellä mieslaululla Torandassa 20. & 21.11 klo 21. Tarjolla on rakastettuja suomalaisia ja kansainvälisiä lauluja sekä tuttuja pop- ja rocktaivaan hittejä.

ADIOn esiintymisen jälkeen klo 22.30 juhlaväkeä tanssittaa Outokummun jaloterästehtaalla alkunsa saanut tasokas beat- ja rautalanka-yhtye The Steels.

IisakkiMustaparta2Monessa liemessä keitetty Perämeren piraatti Iisakki Mustaparta muuttuu 27. & 28.11 klo 18.30 vaihteeksi musikaaliksi.

Torandan esitys perustuu Esa Rautiaisen tuttuihin Mustaparta-lauluihin, joille mahtipontisuutta antavat kuuden hengen orkesteri ja Arios-kuoro, jota johtaa Mihkel Koldits. Kokonaisuuden ohjaa Anne Angeria ja mukana nähdään myös muun muassa tangonkuningatar Mira Sunnari.

Mustaparta-musikaalin ”jatkojen” soitoista huolehtii Torandan housebändi The Steels.

http://www.torandaevents.com/