Tornion Panimon JAMI TEIRIKARI filmifestivaalin tuomaristoon USA:ssa

Jami Teirikari Tornion Matkakoskella

 Tornion Panimon markkinointijohtaja Jami Teirikari on kutsuttu yhdysvaltalaisen Telly Awards -filmifestivaalin tuomaristoon. Mainosohjaajataustainen Teirikari tuomaroi Branded Content & Entertainment -sarjan kaupallisia ohjelmia.
  Telly Awards on New Yorkissa järjestettävä festivaali, jossa kilpailee vuosittain yli 12 000 tv-tuotantoa eri puolilta maailmaa.
Kilpailun tuomaristo on koottu media-alan vaikuttajista, joista kaikki on aikaisemmin palkittu festivaalin korkeimmalla Silver Telly -palkinnolla.
  – Tuomarin pesti on mielenkiintoinen näköalapaikka päästä arvioimaan mainostajien ja tuotantoyhtiöiden yhteistyötä kansainvälisellä tasolla. Branded content on perinteistä tuotesijoittelua pidemmälle viety sisältöyhteistyön muoto, jossa sponsoroivan yrityksen rooli rakennetaan elokuvan tai tv-ohjelman tarinaan mukaan. Molempia on nähty halki elokuvan ja television historian, mutta vasta 2000-luvulle tultaessa mainostajien rooli alkoi näkyä tarinoissa enemmän, kertoo Teirikari.
  Mainonnan historiaa tutkinut Teirikari on ohjannut useita aihetta käsitteleviä ohjelmia, joista viimeisin on MTV:lle tuotettu neliosainen dokumenttisarja suomalaisen mainonnan historiasta. Nyt uutta Suomessa! -dokumenttisarja sai Mainostajien Liiton kansainvälisen kattojärjestön (WFA) President’s Award -palkinnon vuonna 2015 ansioistaan mainonnan historiateoksena.
  Telly Awards -festivaali järjestetään nyt 39. kerran. Viime vuoden sarjavoittajia olivat mm. Bloomberg, Discovery Communications, The Guardian, Indigo Films, Time Warner ja Viacom.
 Vuonna 1873 perustettu Tornion panimo on käynnistetty uudelleen kuuden kylmän vuoden jälkeen. Lapin Kullan tehtaana muistettu panimo näytti tulleen tiensä päähän, kun Hartwall siirsi oluen tuotannon Lahteen vuonna 2010. Pohjois-Suomen oluenpanon vuosisataiset perinteet saivat kuitenkin jatkoa vuonna 2016, kun samoille sijoille perustettiin Tornion Panimo Oy.