TORNION PANIMO ja PETE PARKKONEN mukana Movember-hyväntekeväisyyskampanjassa
tornionpanimopetep

Pete Parkkonen Finnvox-studiolla. Kulisseissa kitaraansa virittelee myös Stig.

Suomessa toteutetaan marraskuussa 2016 kahdeksatta kertaa Movember-kampanja, joka toteutetaan vuosittain samanaikaisesti 20 maassa eri puolilla maailmaa.

Tornion Panimo ja laulaja Pete Parkkonen ovat mukana kampanjassa, mutta minkälainen kampanjabiisi  legendaarisella Finnvox-studiolla syntyy, selviää vasta marraskuussa.

Movember-kampanjalla kerätyillä varoilla tuetaan eturauhas- ja kivessyövän tutkimusta. Suomessa Syöpäsäätiö on Movemberin pääyhteistyökumppani.

Kampanjan nimi juontaa juurensa englannin kielen sanoista ”moustache” (suom. viikset) ja ”November” (suom. marraskuu), jotka yhdistämällä nimettiin marraskuu uudelleen.

Kampanjalla on hyvin yksinkertainen idea: miehet, niin sanotut Mo Brot, rekisteröityvät verkossa ja ajavat marraskuun alussa viikset ja parran pois, jonka jälkeen he kasvattavat viiksiä koko kuukauden. Viiksien kasvattamisen lisäksi he perustavat oman keräyspottinsa, johon kannustavat lähipiiriään lahjoittamaan.

Kaikki Suomessa vuonna 2016  Movember-kampanjaan kerätyt varat jäävät Suomeen, ja niiden kohdentamisesta päättää Syöpäsäätiö., jolla on huippuasiantuntijoista koostuva apurahalautakunta, jonka avulla voidaan varmistaa, että tuotot menevät tieteellisesti tärkeisiin hankkeisiin.

Vuodesta 2009 alkaen Movember-tuotoista on jaettu noin 680 000 euroa syöpätutkimukseen. Esimerkiksi vuonna 2014 professori Anssi Auvinen Tampereen yliopistosta sai 200 000 euron suurapurahan.

Movember-keräykseen ja Syöpäsäätiön eturauhassyöpärahastoon voi lahjoittaa ympäri vuoden.

Lahjoitustili: FI20 2344 1800 0032 29

Movemberin viitenumero: 6622
Eturauhassyöpärahaston viitenumero: 6635

http://fi.movember.com