Tornion obeliski paljastetaan 14.9. ja samana iltana Terveet Kädet livenä Umpitunnelissa!
LajaEmma

TK Emma Gaalassa

TakaisinTornioonLogo

TAKAISIN TORNIOON, vol III järjestetään 14.syyskuuta

Ensi lauantaina Clevelandista, Ohiosta kahden viikon Amerikan kiertueensa aloittava Terveet Kädet kunnioittaa läsnäolollaan 14. syyskuuta Torniossa, paitsi Särkynyt lyhty-obeliskin paljastustilaisuutta, myös heittämällä samana iltana keikan ravintola Umpitunnelissa.

Asian vahvistaa entisten ja nykyisten torniolaisten,Takaisin Tornioon-facebook-ryhmän  aktiivi Catzi Clay.

– Oli tosi jännä homma, kun soitettiin eilen kaupunginarkkitehti Jarmo Lokiolle ja kysyttiin, että koska tuo veistoksen paljastus on ja kerrottiin että TK on tulossa meidän kolmansiin Takaisin Tornioon-pippaloihin soittamaan. Lokio oli aivan täpinöissään  ja muutaman puhelun jälkeen hän sai soviteltua obeliskivihkiäiset samalle päivälle meidän juhlien kanssa.

Catzi kertoo, että tieto Terveitten Käsien näkymisestä Särkynyt lyhty-teoksessa, on saanut valtavan innostuneen vastaanoton ja kaikilla SuomiPunk-nettisivuilla käy  kova kuhina.

– Aiemminhan meidän Takaisin Tornioon-jutut on järkätty pääasiassa fb-ryhmälle, mutta nyt odotetaan Tornioon isompaa laumaa keesipäitä juhlimaan, siksi tuo keikkapaikankin vaihto Jetsetistä suurempaan Umpitunneliin.

Terveitten Käsien lisäksi lauteilla nähdään muitakin kovia bändejä. Catzin mukaan ohjelma on vielä vaiheessa, mutta  yllätyksiäkin on luvassa.

Yksi varma tulija TK-juhliin 14.9. on  turkulainen Vesa Iitti, joka perusti  2009 facebookiin ryhmän Tornio should raise a Terveet Kädet statue, joka keräsi laajalti huomiota.

– Kerrassaan mahtavaa.  Tornioon olen aiemmin tehnyt ainoastaan läpikulkumatkoja, mutta nyt asia pitää korjata.

– Hatunnosto Tornion päättäjille! Kyllä Läjä Äijälä ja kumppanit ovat patsaansa ansainneet!, iloitsee Vesa  ja muistelee, että TK-patsasryhmän ollessa tuore jäseniä oli reilut 1500.

–  Tornion päättäjille lähetin myös sähköpostia aika ajoin. Niissä  kerroin muun muassa parhaita perusteluita ja innostuneita puheenvuoroja, mitä asian puolesta oli tullut.