Tornion Kitarakeväässä: JOONAS WIDENIUS ja TERHO KESKITAPIO
Joonasw

JOONAS WIDENIUS

Kaksi kovantason lappilaiskitaristia pääsee esittämään taitojaan Aineen taidemuseolla Torniossa.

Flamencotaituri  Joonas Widenius esiintyy syntymäkaupungissaan 10. huhtikuuta klo 19.00.

Vuosi sitten hän oli trionsa kanssa liikkeellä pohjoisessa Guitarra Utopia Musica– levynsä julkaisukiertueella, nyt Joonas on kaksin kitaransa kanssa.

Loistavan monipuolinen Guitarra Utopia Musica-levy oli Wideniukselle iso askel flamencosta avarammille vesille. Kitaristi-säveltäjä ”löysäsi suitsia” ja sekoitti vanhaan traditioon muun muassa jazzia ja latinalaisrytmejä.

Vuosi sitten mietin, miten Torniosta voi tulla yksi Suomen parhaista flamencokitaristeista ja Joonas vastasi. Lue arkistojuttu TÄÄLTÄ!

TerhoKeskitapio

TERHO KESKITAPIO

Jazzin puolella ansioitunut rovaniemeläinen Terho Keskitapio konsertoi Aineen taidemuseolla  9. toukokuuta.

Hän sai ensikipinän kitaran soittoon Jimi Hendrixiltä, mutta Oulussa opiskellessa sydämen vei  jazz. Hän opiskeli siellä musiikinopettajaksi ja palasi juurilleen viitisen vuotta sitten.

Terho soittaa tyylikästä kitarajazzia esikuvinaan muun muassa Wes Montgomery, Kenny Burrell, Joe Pass ja Grant Green. Perinteistä on hyvä ammentaa. Hänen levyillä soivat niin tutut  jazzstandardit  kuin Keskitapion omatkin sävellykset.

Esikoisalbumi Unsteady Rhythm ilmestyi vuonna 2007 ja The 2nd vuonna 2014. Jälkimmäiseltä albumilta löytyy Terhon omien sävellysten lisäksi, varsin monen tyylin lainakappaleita, tekijäniminä muun muassa Cole Porter, Joe Sample ja Jimi Hendrix.

Torniossa Terho esiintyy kokoonpanolla: Samu Forsblom (trumpetti), Tapio Tekoniemi (kontrabasso) ja Esa Virkkula (rummut)