Tornion Kerholla kuullaan ROKU ROUSUN ja TONY REBELIN trioilta uutta musaa!

1.4. The Botherers/ Money & Gravy ★ 28.4. Horse Face Dog/ The Howl

”Kerho, teillä on ihan paras tunnelma!” Näin kirjoitti Tornion perinteikkään ravintola Kerhon päiväkirjaan Kaarle Viikate , joka heitti  viime viikonloppuna trubaduurikeikan yhdessä Jukka Takalon kanssa. Pieni tila täyttyi ja yhteys yleisöön syntyi.

Kerho on alkanut taas hengittää ja sydän sykkiä kaikenlaiselle musiikille. Kansallisten vieraiden lisäksi paikallinen musakin on saanut kaivatun estradin, mutta  kaiken hyvän jälkeen mustiakin pilviä on noussut. Kerholta kerrotaan, että taloyhtiö on kieltänyt äänekkäimmän HC -musiikin soiton, mutta toivotaan kuitenkin, että tarjonta säilyy monipuolisena.

Torniolaisvärein maalataan Kerholla taas ensimmäisenä pääsiäispäivänä eli 1.4. , jolloin kitaristi-laulaja Roku Rousu haalaa yhtyeensä The Botherers ensimmäistä kertaa Oulusta entiseen kotikaupunkiinsa. Kuukautta myöhemmin 28.4.  ravintolassa melskaa, bändi pelkkää jaloterästä, Horse Face Dog, joka toi äskettäin kauppoihin  mainion kolmoslevynsä Turn It Up.

THE BOTHERERS

The Botherers on melkomoinen sekatavarakauppa, mutta hyvässä mielessä.  Debyyttialbumin   The 1st Shards  jälkeen on väännetty  kuuden biisin  KRAUTALANKA-kiekko ja makupalana loppuvuodesta ilmestyvältä kakkosalbumilta Urban Schizophrenia on nyt kuultavissa sinkku   /

Yhtyeen esikoisalbumista The 1st Shards kirjoitin noin vuosi sitten muun muassa: ”The Botherers-trio saa pään pyörälle. Aitoa asiaa, joka pyllistää riemukkaasti genre-rajoille ja nykyajan homogeeniselle ilmaisulle. Yhteissoitto on  hyppysissä, mutta edelleen eletään kuin pellossa. Leikkisyys on tallessa. Välillä rallataan talla pohjassa, mutta välillä otetaan iisimmin.”

Horse Face Dog on taas toista maata. Pystypäin paahdetaan Lemmyn lailla ja mukana menussa on niin rock`n`rollia, punkkia, heavyä kuin ripaus rytmibluesiakin.

Miehistö on Tornio-rockin kivijalkaa. Basisti Tony Rebelin lisäksi kitarassa ja laulussa on Andy Lindholm ja rummuissa Timo Lindholm.

Horse Face Dog ei petä levyllä. Yhtyeen kolmoskiekko  Turn It Up ryskää tulta munille-asenteella, niin kuin aiemmatkin.  Kitaristi Andyn tapa värittää biisejä, vähän pihtailla, pitää soolot kontrollissa on koukuttava. Nytkin mannaa sataa biisiryppäästä Turn it up, Out my life ja Fall apart.

Vaikka Horse Face paahtaa lyhyen kaavan kautta ja täysillä, jännällä tavalla levy levyltä se avaa itsestään uusia puolia. Hituri Arms in walls rakennetaan maltilla  ja  riemukas irtiotto on Never coming back, jossa basisti Rebel on irti ja muut seuraa perässä.

Lisää tätä herkkua sitten livenä Tornion Kerholla huhtikuun viimeisenä lauantaina 28.4., jolloin päästään juhlimaan Turn It Upin virallisia levyjulkkareita, yhdessä toisen paikallisen veteraanitrion The Howlin kanssa.