Torniolaisoululaisen KOPTERIN julkaisematta jäänyt albumi yli 30 vuoden takaa, nyt kaikkien kuultavissa!

1980-luvun puolivälin tietämillä oululaisessa pommisuojassa kokoontui viiden miehen ryhmä, joka alkoi myöhemmin kutsua itseään nimellä Kopteri.

Yhtyeessä kitaroivat ja lauloivat torniolaislähtöiset Kauko Isto ja Pentti Laitinen, joista jälkimmäinen  tuli koko valtakunnan tietoon yhtyeessä Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä. Rumpuja soitti Pasi Alatalo, bassoa Raine Mäntysalo ja koskettimia Kari Pekkala.

-Ei meillä ollut itselle tyylillistä määritelmää. Soitettiin, mitä kynästä sattui tulemaan. Kaikki biisit  olivat nimittäin omia ja kaikki sovitukset ryhmätyötä, yhtyeen pääasiallinen lauluntekijä Kauko Isto kertoo.

Vakaa aikomus Kopterilla  oli julkaista oma musiikki myös vinyylilevyllä.

-Sitä varten Pasi, rumpalimme, hoiti pommisuojassa demomme äänitykset – vaikea uskoa – C-kasetille, tosin neliraiturilla. Ja yksi kustantakin löytyi, mutta tottakai se epäluotettava ja taloudellisesti toimintakyvytön. Homma venyi, porukka hajaantui ja lopulta  julkaisu jäi.

Nyt Kopterin Oljet palaa-demoäänitys on kuitenkin kaivettu esiin ja sen 11 biisiä julkaistu useilla nettialustoilla. Kaikki kappaleet voi kuunnella vaikkapa  TÄÄLTÄ