Torniolaisjannujen riitelystä syntyi K..imyrsky

CMX:n uusi single Kusimyrsky ilmestyi tänään ja nousi suoraan iTunesin ykköseksi

A.W. Yrjänä kertoi Radio Rockin aamulähetyksessä, että Kusimyrsky syntyi alkuräjähdyksestä, kun biisipakka pantiin riidan jälkeen uusiksi ja avattiin pää panemalla jamit pystyyn.

– Fiilis oli kuin Robert Johnsonilla tienristeyksessä (crossroads) ja siitähän syntyi blues, Yrjänä kuvaili.

Kusimyrskyn voi muiden digikauppojen lisäksi ostaa myös Rokkikauppa.comin sivuilta ja samalla jakaa kappaleen yhdelle kaverille samaan hintaan.

CMX:n neljästoista albumi Seitsentahokas ilmestyy 22. helmikuuta 2013, jolloin yhtye aloittaa kiertueensa Oulusta.

– Meidän musiikissamme on aina ollut kyse totuuden etsimisestä, rajojen hakemisesta, antautumisesta hurmokselle. Se on lovinoidan hommaa, hyvässä ja pahassa, Yrjänä kommentoi  uutta albumia.

Musiikkilehti Soundi julkaisee albumin ilmestymispäivänä CMX–erikoisnumeron, joka tulee sisältämään uuden albumin, lehden täynnä CMX–asiaa sekä julisteen. Lehdestä tehdään rajoitettu painos ja sen voi tilata ennakkoon täältä; www.soundi.fi/seitsentahokas. Erikoisnumero on ensimmäinen Soundin historiassa.

Tulevan albumin myötä CMX muuttuu kolmihenkiseksi eli täysin torniolaiseksi, kun vuodesta 1997 mukana ollut rumpali Peippo jää pois. Uuden albumin rummut soittaa 51koodia ja Kumikameli –yhtyeistä tuttu Olli-Matti Wahlström ja hänet nähdään rumpalin pallilla myös loppuvuoden keikoilla.

CMX päättää yli vuoden kestäneen keikkataukonsa joulukuussa tekemällä kaksi keikkaa. Yhtye esiintyy 4. joulukuuta loppuunvaratulla Tampereen Klubilla ja 5. joulukuuta jo ennakkoon loppuunmyydyllä Helsingin Tavastialla. Edellisen kerran CMX esiintyi vuoden 2011 elokuussa Helsingin Tavastialla.

Torniossa vuonna 1985 perustettu CMX on uransa aikana myynyt lähes 400 000 levyä, äänestetty lukuisia kertoja merkittävimmäksi kotimaiseksi bändiksi ja saavuttanut huojumattoman aseman sekä kriitikoiden että suuren yleisön keskuudessa. Rumban lukijat ovat jopa kerran äänestäneet CMX:n suositummaksi kuin Beatlesin.