Torniolaisessa oluttuvassa: KASPERI SARIKOSKI NUANCE

Suomen Jazzliitto viettää tänä vuonna 50-vuotispäiviä ja sen ensimmäisellä kiertueella maatamme kiertää kotimaisen jazzin nuorista nousevista nimistä koottu Kasperi Sarikoski Nuance, jonka pohjoisin konsertti on torstaina 21.1. klo 20 alkaen olutravintola Aarniholvissa, Torniossa.

Pasunisti Sarikoski (s. 1988) on nuoresta iästään huolimatta kuulunut jo verrattain pitkään Suomi-jazzin ykkösketjuun. Hänen tyylikästä soittoaan on kuultu lukuisissa seuratuissa kokoonpanoissa Ricky-Tick Big Bandistä Teddy’s West Coastersiin.

Kasperin ympärille rakentuvassa Nuance-yhtyeessä soittavat kitaristi Jere Haakana, kosketinsoittaja Artturi Rönkä, basisti Vesa Ojaniemi ja rumpali Jonatan Sarikoski.

kasperi-sarikoski-nuanceYhtye julkaisi kehutun debyyttialbuminsa Essence vuosi sitten. Levy esittelikin harvinaisen valmiin ja omaperäisen yhtyeen, joka hakee inspiraatiota jazziinsa monista eri lähteistä. Nuancen sähköisessä jazzissa perinteet sulautuvat vaivatta nykyajan rytmeihin ja ilmaisuun. Tyylilajien sekoittumista lähestytään ennakkoluulottomalla asenteella ja luontevasti.

– Vaikutteemme ulottuvat Brad Mehldausta Radioheadiin. Muotivirtausten seuraaminen tai genrelajien yhdistäminen ei kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan tavoitteena on vahva ja erottuva oma ääni. Kuulija päättää, onko tässä onnistuttu, Sarikoski sanoo.

Albumin sävellykset ovat pääosin Kasperin kynästä, mutta Nuancen työskentely ja musiikki nojaavat tukevasti ajatukseen yhtyeestä yhtenäisenä yksikkönä.

– Luotamme uuden ilmaisun synnyssä perinteiseen bändimäiseen lähestymistapaan. Nuance on enemmän kuin lyhytkestoinen projekti.

Lähde: www.jazzrytmit.com