Antti Haase,Tornion Vojakkalasta ohjaa Lordi-dokkarin

 Tuotantoyhtiö Illume Oy kehittelee yksinoikeudella dokumenttielokuvaa Suomen ainoasta Euroviisuvoittajasta Lordista. Elokuvassa seurataan ensimmäistä kertaa yhtyeen ja Mr Lordin, Tomi Putaansuun kulissien takaista elämää. Siinä nähdään myös ennennäkemätöntä arkistomateriaalia Mr Lordin lapsuudesta ja Lordi-yhtyeen syntyvaiheista.

Elokuvaa on kuvattu Suomessa ja muualla Euroopassa sekä Yhdysvalloissa. Kansainvälisen hankkeen suunniteltu ensi-ilta on keväällä 2014.

Dokumenttielokuvaa on kehitelty Suomen elokuvasäätiön, AVEK:in, ESEK:in, POEM:in sekä EU:n MEDIA-ohjelman tuella. Elokuvan rahoittavana TV-kanavana on YLE. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seura.

Elokuvan ohjaa muun muassa Film Australia Documentary Awardin ja Luleå Art Biennialen voittaja, torniolainen Antti Haase. Tuottajina ovat Illume Oy:n Venla Hellstedt ja Jouko Aaltonen.

Ohjaaja Antti Haase sanoo: ”Tomi oli jo lapsuudessani ainoa tuntemani kaveri, joka intohimoisesti halusi olla hirviö. Uskon Lordin universaalin tarinan koskettavan kaikkia, jotka vaikeuksista huolimatta eivät luovu unelmistaan.”

Mr Lordi sanoo: ’Halusimme viimein hieman raottaa yhtyeen imagon verhoa ja valottaa välillä karuakin arkitodellisuutta maskien ja pukujen takaa. Emme ole aikaisemmin päästäneet ketään seuraamaan kameroiden kanssa näin läheltä kulissien takaista toimintaamme. Antti on oiva ohjaaja prokkikselle, koska hän tietää mistä minä ja bändi ponnistamme. Lapsuuden kotitalomme Rovaniemellä ovat parin sadan metrin päässä toisistaan.’