TORNIO tekee maihinnousun OULUUN
Riku15

SWEAT SHOP BOYS

Oulussa jo pitkän aikaa  melskannut torniolainen kulttuurin sekatyömies Riku Rousu on kirnunnut kaupunkiin jos jonkinlaista häppeningiä. Paikkakunnalle on asettunut myös muutama vuosi sitten oiva ohjelmanjärjestäjä  Zacharius Carls Groupin Ossian Marttala, joten kaupungin viihdetarjonta on hyvällä ja vankalla pohjalla.

Kesätapahtuma, jossa Rikua ja Ossiania useampi torniolaissoittaja  törmää, on ensi perjantaina 10.7. Nimittäin Rauhalan ulkolavalla klo 18.30 alkaen soittavat  Lapko, Zacharius Carls Group  ja The Scenes ja Tuban sisälavalla Sweat Shop Boys ja Pepe A & Tornion Paradise.

Lapko on vaihtoehtorockia, metallia ja progesävyjä sekoitteleva yhtye, joka on jo vuosikaudet ollut vakiokalustoa maailman rockfestivaaleilla ja asiansa tuntevien musalehtien palstoilla. Yhtye on yhdistänyt taitavasti Toolin kulmikkuutta, Musen tyylistä suureellisuutta ja tarttuvuutta sekä hieman Mars Voltan hulluutta. Basistin juuria löytyy Tornionlaakson historiallisesta keskuksesta.

Zacharius Carls Group perustettiin taas 1990–luvun puolivälissä Torniossa. Yhtye poikkesi sen aikaisesta Tornio-trendistä, kun se ei pukeutunut mustaan, vaan ylläpiti enemmänkin Neil Youngin ja Pink Floydin oppeja. Yhtye onkin kertonut apaattisuuden pelkästään motivoineen tekemään kaunista ja positiivista musiikkia, mutta myöntää myös synkistelyn kuuluvan vaikutteisiinsa.

The Scenes on illan bändeistä ainut, jolla ei ole kytkyjä Tornioon. Heidän musiikkia on kuvailtu muun muassa käsitteillä ”amfetamiini-indie” ja ”Sex Pistols soittamassa Erik Satieta”. Yhtyeen laulajaa Konsta Koivistoa on puolestaan luonnehdittu miespuoliseksi Janis Jopliniksi. Yhtyeen kitaristi on runoilijanakin tunnettu Miki Liukkonen.

Pepe Alkkis & Tornion Paradise koostuu torniolaisista ja Torniossa asuneista tornion rakastajista! Hieno bändi suoraan Suomen Tullista karanneita!

Sweat Shop Boys on  Riku Rousun uusi showbändi. Hänhän romuttaa yhtyeitä  tiuhempaan tahtiin  kuin Kaakamon maestro Paavo Kulju konsanaan. Lyhykäisesti esiteltynä poikien soitossa kolikot kolisee maamusan ikuisessa suossa, kietoutuen hellästi niin mykybluesiin, sexy folkiin ja hikipoppiin, kuin myös smurf-usaan ja krautalankaan eli otappa siitä nyt selvää eli menkää kuuntelemaan.

Sweat Shop Boys on ehtinyt pyöräyttää maailmalle vasta leikkisän vaalirallin 133.

Aikataulu: klo 18.30 Zacharius Carls Group, 19.15 Pepe A & Tornion Paradise, klo 20.00 The Scenes, 20.45 Sweat Shop Boys ja 21.45 Lapko.

Liput 14€ ennakkoon Lippupalvelusta ja 20€ ovelta