Tornio 2016: Läjäpäin tulossa levyjä laimean vuoden jälkeen

suomentullikukkolaEi ole vaikea nimetä vuoden 2015 torniolaisalbumia. Se on tietenkin  Mira Sunnarin ennakkoluuloton ja kunnianhimoinen  Lumo.

Vuoden alussa ilmestyivät myös CMX:n Mesmeria ja Terveitten Käsien Lapin helvetti.  Mieleen ovat jääneet vuodesta myös Limatorin hauska Keropudas Barbeque  ja Horse Face Dogin  Sole Survivor ja iskelmäpuolelta Mika Jefremoffin kappale Kurjet.

Entäpä vuosi 2016, mitä on odotettavissa ?

Väylän Pyörre uteli bändeiltä tulevan vuoden levyjulkaisuista ja hyvältä näyttää, huomattavasti vilkkaammalta kuin päättyvä vuosi.

Pop & Jazz Konservatorio Lappiassa alkunsa saanut Suomen Tulli julkaisee kolmannen albuminsa helmikuun 5. päivä tamperelaisen Rocket recordsin kautta ja se kantaa nimeä Kukkola.

” Levyn nimi juontuu siitä, että se on suurimmaksi osaksi äänitetty Tornion Kukkolankoskella. Pohjoisuus kuuluu levyllä muutenkin, sanoituksissa ja niiden kielikuvissa ja tinkimättömyydessä musiikkityylin suhteen ”, yhtyeen basisti Antti Saarilampi kertoo.

Lappia-tallista myös, Talonpoika Lallin esikoislevyn lisäksi, on tulossa jo tammikuussa   Jenni Siuruaisen johtamalta mainiolta Matkalla-yhtyeeltä ensimmäiset studiotallenteet.

Vaikka rockin kuuleminen livekeikoilla  on enää harvinaista herkkua Torniossa, hyviä bändejä riittää. Tornion Musiikin voimakaksikon, Tapani Ollosen ja Tony Rebelin, bändeiltä Free Ridelta ja Horse Face Dogilta on tulossa uusi levy. Lambs  ja Ordog ovat myös viihtyneet studiossa.

Terveitten Käsien sielu Läjä Äijälä tuntuu olevan elämänsä  vireessä ja hän pitää vanhojen  Tornio-bändiensä liekkiä yllä. Ensi vuodelle on luvassa  CD Terveiltä Käsiltä, LP: t The Sultansilta, Death Tripiltä ja The Kolmas-yhtyeeltä ja EP:t Billy Boysilta ja VM Äijälä- nimellä.

Iskelmälevyrintamalla  tulevan vuoden tapaus on Mika Jefremoffin albumijulkaisu legendaarisella Tatsia Musiikilla, jolle Esko Rahkonen teki parhaat levynsä ja joka on julkaissut Lapin eniten myydyn albumin, joka on tietenkin Souvareiden levyttämä.