Tornedalsduot : The MAGNETTES ja FAGERVALL BJÖRKENVALL

MagnettesPajalalaiseen The Magnettes-duoon uskotaan. Jo toistamiseen BD Pop on viemässä yhdessä Musichelp Swedenin kanssa Sanna Kallan ja Rebecka Digervallin rapakon taakse showcase-tilaisuuteen. New Yorkin New Music-seminaarin  jälkeen vuorossa on ensi maaliskuussa Austin, Teksas ja maailman suurin uusien artistien ”maailmannäyttely” South By Southwest.

Tapahtuman showcase-festivaalin aikana yli 2000 yhtyettä noin 50 eri maasta täyttää Austinin klubit, lavat ja kadut.

Magnettes on toistaiseksi keikkaillut vähän ja julkaisee hyvän vastaanoton saaneen, kaksi vuotta sitten ilmestyneen Paper cut-kappaleen jatkeeksi  ensi maanantaina  toisen sinkun Who we are, joten tyttöjen musiikkimatka on vasta lähtökuopissa.

Toivotaan tytöille kuitenkin onnea, hyviä keikkoja ja jäädään odottelemaan ensi kevääksi luvattua albumia, jolla toivottavasti kuullaan se ”Ei se kannatte”-laulu. Uskon kuitenkin, että esimerkiksi Japanissa the Magnettesin musiikilla olisi helpompi lyödä läpi kuin Amerikan markkinoilla.

*   *   *   *  *

FagervallBjörkenfallVuosi sitten ilmestyi toisen ruotsintornionlaaksolaiskaksikon Fagervall Björkenvallin esikoisalbumi The Silence (Rootsy). Markus ja Tony ovat saaneet maistaa menestystä, mutta ovat palanneet perusasioiden äärelle. Kaksi korviahivelevää ääntä ja akustinen äänimaailma. Näille musiikkinsa rakentaa Fagervall Björkenvall.

Markus Fagervall valittiin Ruotsin Idoliksi kahdeksan vuotta sitten. Yhden yön menestys ja nopea pudotus maanpinnalle. Musiikin tekemisestä ja esittämisestä meni maku. Sama turhautuminen tapahtui Tony Björkenvallille Willy Clay Bandissä.

Markus ja Tony löysivät toisensa Luulajan Tornedalsfestissä  ja Kruuvamies (Miner) soi vietävän komeasti. Laulu oli puhdasta kultaa.

Heidän äänensä soivat hienosti yhteen The Silence-albumillakin. Harmoniat ja tunne ovat kuin yhdestä puusta.  Crosby, Stills & Nash ja Simon & Garfunkel. Heille ollaan sukua, mutta entäs sitten ?

Heille olisi taatusti  käyttöä Nashvillessä. Nyt on ilmestynyt videosinkku Emily, nauttikaa!