Tony Kakko mukana metallioopperassa

TONY KAKKO

Metallimusiikin tulisielu Timo Tolkki (x-Stratovarius) loi viisi vuotta sitten Lapista ensikimmokkeensa saaneen, rockoopperan Saana-Warrior Of Light.

Se ei kelvannut Frontiers Recordsille, koska se oli liian heavy, ja ehkä vokalistitkin olivat liian tuntemattomia, mutta nyt 21. toukokuuta ilmestyy Timo Tolkin sinfoninen metalliooppera The Land of New Hope.

Albumi on trilogian ensimmäinen osa ja sen tarina vie 40 vuoden päähän tulevaisuuteen, jolloin valtaosa planeetasta on luonnonvoimien tuhoama ja vain harvat jäävät eloon.

The Land of New Hope-levylle Tolkki on kerännyt näyttävän joukon metalligenren tähtilaulajia ja soittajia Avalon-nimen alle.

Sonata Arcticasta albumilla kuullaan Tony Kakkoa ja kosketinsoittaja Mikko Härkiniä. Muista vokalisteista mainittakoon Unisonicin Michael Kiske, Impellitterin Rob Rock ja Within Temptationinin Sharon Den Adel ja soittajista Dream Theaterin Derek Sherinian ja Stratovariuksen Jens Johansson.

Levyn ensimmäinen sinkku Enshrined in my memory ilmestyy ensi viikolla ja sen laulaa kesällä Kemin Satama Open Airiinkin saapuvan Amaranthen Elize Ryd.