The ZOMBIES joulukuussa Ouluun

The Zombies nousi suureksi nimeksi 1960-luvulla sellaisilla hiteillä kuin She’s not there ja Tell her no, mutta kaiken kruunu oli majesteettinen LP Odyssey And Oracle, josta miljoonahitiksi valikoitui Time of the season. Harmi vain, silloin yhtye oli jo hajonnut.

Kosketinsoittaja Rod Argent ja upeaääninen laulaja Colin Blunstone olivat yhtyeen tekijämiehet ja kaikkien fanien iloksi  molemmat ovat mukana myös tulevalla Oulu  Areena-keikalla 1. joulukuuta, jolloin  Zombies esiintyy yhdessä, harvasevuosi pohjoisessakin vierailevan, Uriah Heepin kanssa.

1970-luvulla Rod ja Colin lähtivät luomaan uraa tahoillaan. Argentin suurimmat menestykset olivat Hold your head up, Tragedy ja God gave rock`n`roll to you ja Blunstone levytti salanimellä Neil MacArthur uudelleen Zombies-hitin She`s not there ja pääsi brittilistoille. Omalla nimellä kuulijoita puhuttelivat myös Say you don`t mind, I don`t believe in miracles ja Could we dare to be wrong. 1980-luvulla Colin palasi vielä listoille yhdessä Eurythmicsin Dave Stewartin kanssa Jimmy Ruffin-klassikolla What becomes of the broken hearted.

Voimansa parivaljakko yhdisti uudelleen 2000-luvun alussa, jonka jälkeen Zombies-nimellä on julkaistu uuttakin musiikkia, eikä kyse ole mistään vanhan lämmittelystä, vaan viimeisimmät albumit Breathe Out, Breathe In ja Still Got That Hunger ovat todella nautittavaa kuultavaa.

Oulun konsertissa Zombiesissa soittaa myös  kokenut kitaristi Tom Toomey, joka on keikkaillut muun muassa Sir Cliff Richardin, Gene Pitneyn, Don McLeanin, Jon Andersonin, Leo Sayerin ja Paul Youngin kanssa. Rumpalina on Steve Rodford, mutta hänen viime kuussa kuolleen basisti-isänsä Jimin  korvaajaa ei ole toistaiseksi ilmoitettu: https://www.is.fi/viihde/art-2000005532912.html

https://www.youtube.com/watch?v=aMz9cyUmCBo