The SULTANS saa kehuja taas BLUES NEWSiltä

Sultans4The Sultans –yhtyeen CD on hengästyttävä elämysmatka bluesin syövereihin ja takaisin. Levy kuuluu itsestäänselvyytenä jokaisen oikeaa bluesia diggaavan kokoelmiin ja muistakaa soittaa lujaa!”

Näin kirjoittaa yhden maailman vanhimman bluesjulkaisun Blues Newsin viimeisimmässä numerossa kriitikko Mikke Nöjd Pohjois-Suomen boogiekunkkujen 80-minuutin More House Rockin’ And Other Boogies-kokoelmasta, jonka on julkaissut Ektro Records.

Hound Dog Taylorin kunniakasta perintöä vaalivien torniolaisten Äijälän veljesten ja Lene Leinosen Sultansien hypnoottinen musiikki tuntuu saavan Blues Newsin kirjoittajat transsiin toisensa jälkeen. Hurriganes-kirjan kirjoittanut Honey Aaltonen valitsi erään Sultans-levyn Vuoden Parhaat-listalleen ja kirjoitti vuosia sitten muun muassa:

”Nykypäivän nirppanokkaisille ”bluesharrastajille” heidän tuotoksensa saattavat olla liian alkukantaista ”epämusiikillista kolinaa”, mikä kyllä panee miettimään, mistä siinä bluesissa on pohjimmiltaan kyse. Bluesmies, jolla ei ole kanttia digata Sultansia ei ole oikea bluesmies!”