THE REFRESHMENTS kesällä Haaparannalle

https://www.youtube.com/watch?v=Qpm7jyBaQKc

Ruotsin ahkerimmin kiertäväksi rockbändiksi kutsuttu The Refreshments esiintyy 11. heinäkuuta 2015 Haaparannalla suositussa kesätapahtumassa Classic MotorMeet.

Refreshments

The Refreshments

Yhtye on tehnyt neljännesvuosisadan aikana lähes neljätuhatta keikkaa ja julkaissut parikymmentä albumia, joista saanut kaksitoista kulta- ja kaksi platinalevyä.

Refreshmentsin suurimmat hitit ovat Miss you Miss Belinda, 55 Ford, A Guy like that ja One dance, one rose, one kiss.

Yhtye  on tehnyt hommaa monipuolisesti.  Se on esimerkiksi  osallistunut  Ruotsin Euroviisu-karsintoihin laululla Hallelujah, levyttänyt Chuck Berrylle omistetun levyn Let it Rock – The Chuck Berry Tribute Sun-studioilla Memphisissä  ja  julkaissut jättisuositun joulualbumin Rock’n’Roll X-Mas.

Yhtyeen on  sanottu tuoneen rockin ja ruotsalaisen dansbandmusiikin lähemmäksi toisiaan. Kuitenkin se on  säilyttänyt uskottavuutensa roots-piireissä.

The Refreshments sai alkunsa gävleläisessä menomestassa Central Caféssa.  Vuoden 1995 esikoisalbumilta Both Rock n´ Roll  löytyy  sille omistettu laulu. Myöhemminkin Refreshments on tuntenut lukkarinrakkautta paikkaa kohtaan, sillä siellä on äänitetty livelevy A Pile of Rock-Live, jonka yhtye teki yhdessä brittilegenda  Dave Edmundsin kanssa.

Edmundsin lisäksi Refreshments on säestänyt Ruotsin kiertueilla myös muun muassa Mickey Juppia, Linda Gail-Lewisiä, Albert Leetä, Steve Gibbonsia ja Sven Zetterbergiä.

Pitkään yhtyeen riveissä vaikutti miyös x-Rockpile-kitaristi Billy Bremner, joten kovanluokan bändivieraasta on kyse.

Videon tuiskutukka on Albert Lee…