THE MAGNETTESIN Ei se kannatte-laulu ei kaikunut Teksasissa kuuroille korville
magnettes1

THE MAGNETTES kuva: Hans-Erik Therus

Pajalalainen tyttöduo the Magnettes esiintyi pari viikkoa sitten Austinissa Teksasissa  South by Southwest-festivaaleilla, jota pidetään maailman parhaana näyteikkunana kansainvälistä uraa halajaville artisteille.

Musiikin lisäksi Austinissa oli paikalla elokuvan ja teknologiateollisuuden keskeisiä toimijoita. Kuvaavaa, kuinka paljon meillä viihdebisnekseen panostetaan oli, että kun Suomesta oli mukana 50 ihmistä, Ruotsin delegaation pääluku oli useampi sata.

Yli 2000 yhtyettä noin 50 eri maasta täytti  Austinin klubit, lavat ja kadut. Aika monta kertaa Rebecka Digervall ja Sanna Kalla saivat laulaa Ei se kannatte, ennen kuin onni potkaisi. Vasta pari englanninkielistä sinkkua, Paper cut ja Who we are,  Ruotsissakin julkaissut duo sai levytyssopimuksen brittiläisen yhtiön kanssa ja kiertuekin saarivaltioon on luvassa.

Vaikka he lainaavatkin yhdessä laulussaan meänkielen lainia Ei se kannatte, he haluavat pärjätä Tornionlaakson ulkopuolellakin. Miksikään Meänmaan lähettiläiksi he eivät aio ruveta, kielenkin he haluavat opetella myöhemmin kuten heistä kertovassa minidokkarissa Pajala State of Mind paljastavat. Katso filmi  TÄÄLTÄ!  

https://www.youtube.com/watch?v=Y8iyx_18VL8